tianli REDUCERE 14%
Momentan Indisponibil
Detalii
​Virility Max REDUCERE 3%
Detalii
Detalii

Alcoolul si potenta - alcoolul afecteaza erectia?

02/24/2021
de catre dr Tianli Natural Potent
ALCOOL SI POTENTA

Consumul de alcool are un efect dăunător asupra stării sexuale a unui bărbat. Poate întârzia sau împiedica complet o erecție și are un efect negativ asupra libidoului și a psihicului său. Alcoolul în cantități mari îl face pe bărbat să se simtă mai stresat, poate duce la anxietate și depresie, care nu favorizează viața sexuală activă.

Alcoolul nu este un aliat al vitalității bărbaților, se estimează că până la 85% dintre bărbații dependenți de alcool se confruntă cu probleme în viața lor sexuală. La unii, se manifestă prin impotență (apare la jumătate dintre cei dependenți de alcool), la alții, printr-o scădere a libidoului sau imposibilitatea ejaculării după alcool. 

Consumul frecvent de alcool ne afecteaza întregul corp, duce la modificări ale sistemului endocrin și vascular, fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, modificări atrofice ale testiculelor și modificări ale ficatului.

Toate acestea afectează calitatea vieții sexuale și capacitatea de reproducere. Barbatii care beau adesea un pahar trebuie să-și dea seama că mai devreme sau mai târziu vor dezvolta disfuncții erectile.

Alcoolul și potența - cum influenteaza?

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Washington arată că bărbații care se afla sub influenta alcoolului, au dificultati in a obține o erecție. Este legat de faptul că alcoolul slăbește percepția stimulilor externi necesari pentru activarea mecanismului de erecție (de multe ori este necesară o stimulare tot mai puternică). În plus, alcoolul afectează sistemul circulator și perturbă tensiunea arterială necesară pentru a realiza și menține o erecție, deranjează procesele de gândire și reduce dorința de sex.

Efectul alcoolului asupra potenței - impotența de la alcool 

Foarte des, lipsa unei erecții după alcool este rezultatul unor afecțiuni hepatice precum ciroză, ficat gras sau hepatită alcoolică, precum și boli ale pancreasului. Fiecare dintre aceste boli se poate manifesta prin disfuncție erectilă și impotență.

Acest lucru se datorează faptului că ficatul joacă un rol foarte important în metabolismul hormonului responsabil, printre altele, de dorința sexuală și de potență, adică de testosteron. Când apare insuficiența hepatică, nivelul de testosteron din sânge este redus, ducând la impotență și la pierderea dorinței sexuale.

Probleme cu erecția după alcool - tulburări ale sistemului circulator

Etanolul conținut în băuturile alcoolice are un impact uriaș asupra calității și duratei erecției, deoarece determină dilatarea vaselor de sânge și, astfel, reduce aportul de sânge către corpurile cavernoase ale penisului. Când sângele nu circula repede în penis și rămâne în el o vreme, nu se pune problema unei erecții, chiar dacă entuziasmul bărbatului este foarte puternic.

Consumul excesiv de alcool duce, de asemenea, la cresterea tensiunii arteriale, una dintre bolile care însoțesc disfuncția erectilă. Trebuie menționat, totuși, că alcoolul consumat in cantități mici poate ajuta la probleme de erecție, deoarece dozele mici au un efect de dilatare asupra vaselor mici de sânge, facilitând fluxul de sânge și scăderea presiunii diastolice. 

Fără erecție după alcool - sistemul nervos nu funcționează

De asemenea, nu există nicio șansă de erecție dacă transmiterea stimulilor din sistemul nervos central către organele sexuale masculine este perturbată. Și astfel de schimbări periculoase ale sistemului nervos, inclusiv deteriorarea fibrelor nervoase, pot fi declanșate doar de doze mari de alcool. Neuropatia care apare ca urmare a consumului de alcool pe termen lung înseamnă că stimulii trimiși de glanda pituitară nu ajung în mod corespunzător la organele genitale. Alcoolul poate afecta circulatia sangelui în penis.

Alcoolul și erecția - tulburări mentale

Consumul excesiv de alcool face, de asemenea, dificil contactul sexual și duce la modificări de comportament și, uneori la modificări  permanente. Pe de o parte, alcoolul provoacă adesea agresivitate și, pe de altă parte, numeroase temeri.

O persoana care consuma alcool frecvent:

 • are o capacitate mai mică de concentrare,
 • nu poate evalua rațional situația,
 • nu mai are grijă de aspectul său

În plus, abuzul este adesea însoțit de depresie, scăderea stimei de sine și o lipsă generală de interes față de sex. În plus, abuzul de alcool este adesea asociat cu factori care perturbă funcția erectilă, cum ar fi fumatul intens, obezitatea și consumul de droguri.

Impotența alcoolică - tratament

Se estimează că până la 70% dintre bărbații care abuzează de alcool sunt expuși riscului de a dezvolta impotență alcoolică, iar jumătate dintre dependenții de alcool suferă de aceasta. Primul pas în tratarea infertilității alcoolice este, desigur, abstinența completă. Disfuncția erectilă poate fi tratată la astfel de pacienți cu medicamente si pastile potenta, recomandate de catre medic. Medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală sunt apoi utilizate pentru a descongestiona vasele de sânge din corpurile cavernoase ale penisului. Aceste medicamente se numesc inhibitori ai fosfodiesterazei 5, care includ:

 • sildenafil
 • vardenafil
 • avanafil
 • tadalafil

Eficacitatea inhibitorilor este ridicată, iar efectul scontat poate fi atins după 30 de minute de la administrarea comprimatului (în unele cazuri efectul durează până la 36 de ore). Cu toate acestea, trebuie amintit că alcoolul slăbește efectele chiar si efectul celor mai bune pastile de potenta.

Berea și potența

Deși doze mici de alcool mai slab pot avea un efect bun asupra actului sexual, deoarece ajută la scăderea inhibițiilor sexuale, cresc libidoul și cresc ușor stima de sine, consumul de bere se poate dovedi a fi o capcană. De ce? Se pare că consumul frecvent de bere are un efect negativ asupra potenței masculine. Fitoestrogenii din hamei (care sunt similari cu hormonii feminini numiți estrogeni) pot provoca efecte nedorite, cum ar fi:

 • scăderea secreției de testosteron,
 • pierderea masei musculare și creșterea grăsimii în jurul abdomenului și feselor,
 • chelie ,
 • celulita,
 • ginecomastie.

Aceste schimbări nu au un efect pozitiv asupra stimei de sine și pot perturba viața sexuală a unui băutor de bere.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua