Ulei de cocos: 10 utilizari, beneficii si de ce ar trebui sa-l folosesti

12/21/2017
de catre Tianli Natural
ulei cocos

Ulei de cocos: 10 utilizari, beneficii si de ce ar trebui sa-l folosesti

Există numeroase studii ce demonstrează că uleiul de cocos se numara cu succes printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Uleiul de cocos este un adevărat super-aliment, oferă beneficii și utilizări dincolo de ceea ce realizează majoritatea oamenilor.

Aproximativ 62% din uleiurile din nucă de cocos sunt alcătuite din acești trei acizi grași sănătoși, iar 91% din grăsimile din uleiul de cocos sunt grăsimi saturate sănătoase.
Majoritatea grăsimilor pe care le consumăm necesită mai mult timp pentru digerare, dar MCFA-urile găsite în uleiul de cocos oferă sursa perfectă de energie deoarece trebuie să treacă doar printr-un proces în trei trepte pentru a fi transformat în combustibil față de alte grăsimi.
Spre deosebire de acizii grași cu lanț lung găsiți în uleiurile pe bază de plante, MCFA sunt:

  • Mai ușor de digerat
  • Nu se depozitează ușor sub formă de grăsime
  • Antimicrobiene și antifungice

Dimensiuni mai mici, permițând o mai ușoară permeabilitate a celulelor pentru o energie imediată
Procesate de ficat, ceea ce înseamnă că acestea sunt imediat convertite în energie, în loc să fie stocate ca grăsime.ulei de cocos

Conform cercetării medicale, uleiul de cocos aduce beneficii organismului în următoarele moduri:

1. Tratament natural pentru Boala Alzheimer cu ulei de cocos.

Cetonele furnizează creierului dvs. energie fără a avea nevoie de insulină pentru a procesa glucoza din sange în energie. Digestia acizilor grași cu lanț lung de catre ficat creeaza cetone care sunt usor accesibile de catre creier pentru furnizarea de energie. Cetonele din uleiul de cocos ar putea crea o sursă alternativă de energie pentru a ajuta la repararea funcției creierului, intrucât creierul unui pacient al Alzheimer își pierde capacitatea de a-și crea propria insulină.Cercetările recente au demonstrat că, de fapt, creierul își creează propria insulină singur, pentru a procesa celule cerebrale si celulele de glucoză. 

2. Ulei de cocos pentru tensiunea arterială crescută si bolile cardiace

Uleiul de cocos este este un ulei bogat în grasimi saturate naturale. Grasimile saturate nu numai că cresc colesterolul sănătos (cunoscut sub numele de colesterol HDL ) în corpul dumneavoastră, dar ajută de asemenea la transformarea colesterolului "rău" LDL în colesterolul bun. Ajută la reducerea riscului de boli de inimă si sustine sanatatea acesteia, prin cresterea HDL în organism. Uleiul de cocos ajuta, de asemenea, inima prin scăderea trigliceridelor înalte.

3. Tratamentul infectiilor la rinichi și protecția ficatului

Uleiul de cocos a fost cunoscut pentru a clarifica și vindeca infecții ale tractului urinar ( UTI ) și infecții ale rinichilor. Acizii grași cu lanț mediu (MCFA-urile) din ulei lucrează ca antibiotic natural, perturbând acoperirea lipidică a bacteriilor și ucigându-le. De asemenea, cercetările arată că uleiul de cocos protejează direct ficatul de daune. De asemenea, apa de nucă de cocos contribuie la hidratarea și susținerea procesului de vindecare. Pentru a elimina pietrele la rinichi doctorii au injectat chiar apă de nucă de cocos.

4. Uleiul de cocos reduce artrita si inflamația articulara

Într-un studiu realizat in India, nivelurile ridicate de antioxidanți ce sunt prezente în uleiul de cocos virgin au tratat artrita si au redus inflamația mult mai eficient decât medicamentele de sinteza. Într-un alt studiu recent, uleiul de cocos care a fost recoltat numai cu căldură medie sa dovedit a suprima celulele inflamatorii. A funcționat ca analgezic și antiinflamator.

5. Prevenirea și tratamentul cancerului

Uleiul de cocos lupta împotriva cancerului. Celulele tumorale sunt dependente de glucoză astfel ele nu mai sunt capabile să acceseze energia din cetone. Se crede că in cazul pacientilor, o dietă ketogenică ar putea ajuta să se recupereze mai bine.
Introducerea in alimentatie a unui ulei de cocos bun poate ajuta la prevenirea dezvoltarii cancerului.

6. Stimularea sistemului imunitar (antifungic, antiviral si chiar antibacterian)

Uleiul de cocos conține acid lauric (monolaurină), care este cunoscut pentru reducerea candidei, pentru combaterea bacteriilor și pentru crearea unui mediu ostil pentru viruși. Multe boli din ziua de azo sunt cauzate de înrăutățirea bacteriilor, fungiilor, virușilor și paraziților răi din organism. Puteți înlocui boabele și zahărul în dieta dvs. cu ulei de cocos ca sursă de combustibil natural când sunteți bolnav. Zaharul hraneste cresterea bacteriilor rele. În schimb, când sunteți bolnav, luați o lingură de ulei de cocos (de trei ori pe zi) si consumați mai multe legume.

7. Îmbunătățește memoria și funcția creierului

Intr-un studiu publicat in 2004 in Journal of Neurobiology of Aging, cercetatorii au descoperit ca acizii grași cu lanț mediu din uleiul de cocos au imbunatatit problemele de memorie la subiectii mai in varsta.

8. Îmbunătățește energia și rezistențaulei de cocos beneficii

Uleiul de cocos este ușor de digerat și, de asemenea, produce o energie susținută și sustine sanatatea metabolismul. Atunci când luați un ulei de cocos de calitate, puteți obține cele mai multe beneficii deoarece acizii grași cu lanț mediu sunt trimisi direct la ficat pentru a fi transformati în energie.

9. Îmbunătățește digestia și reduce ulcerul stomacal și colita ulcerativă

Nuca de cocos îmbunătățește de asemenea digestia, deoarece ajută organismul să absoarbă vitamine solubile în grăsimi, calciu și magneziu. În cazul în care uleiul de cocos este luat concomitent cu omega-3 acizii grași, ii poate face de două ori mai eficienti, deoarece sunt ușor de utilizaț si digerat de organism. Uleiul de cocos ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinelor prin distrugerea bacteriilor și a candidei.

10. Reduce simptomele bolii vezicii biliare și a pancreatitei 

Acizii grași cu lanț mediu din uleiul de cocos nu au nevoie de enzime pancreatice pentru a fi defalcate, astfel încât luarea de ulei de cocos ușurează tulpina de pe pancreas. În plus, acest super-aliment este atât de ușor de digerat încât a fost recunoscută și îmbunătățirea simptomelor bolii vezicii biliare . Înlocuiți alte grăsimi cu lanț lung cu ulei de cocos pentru a îmbunătăți vezica biliară și sănătatea organsmului.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua