Magiun Afrodisiac, 240g REDUCERE 14%
Detalii
tianli REDUCERE 14%
Momentan Indisponibil
Detalii
Potent Plus 15 pastile REDUCERE 10%
83,25 lei 75,00 lei
Detalii

Impotenta - cauze, tratament si diagnostic

04/26/2022
de catre dr Tianli Natural Potent
Impotenta

Ce este impotența sau disfuncția erectilă?

Impotenta sau disfunctia erectila este o afectiune foarte gravă și cunoscută de mulți barbati din întreaga lume. Potrivit ultimelor statistici, afectează aproape 21% dintre bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Acest procent creste pana 50% pentru bărbații de peste 50 de ani. Rețineți că, din cauza prejudecatilor, aceste cifre sunt departe de a fi reale, deoarece mulți barbati rămân tăcuți, ascund sau nu recunosc problema.

Impotenta este clasificata in general ca o problemă, nu o boală in sine și nu ar trebui sa existe prejudecăți. Potrivit experților, problema apare pe o bază mentală. Desigur, contează și dacă ai o problemă cu inima, dacă suferi de boli endocrine și neurologice și mai ales ce alimente consumi. 

Totuși, motivul principal al lipsei dorinței sexuale sau al impotenței rămâne stresul, viața agitata de zi cu zi, problemele de acasă sau de la locul de muncă, toate acestea duc la lipsa dorinței sexuale. In astfel de momente barbatii prefera sa apeleze la pastile pentru potenta, decât să mearga la doctor.

Cum apare o erecție?

Penisul este format din două corpuri goale, așa-numitele corpuri cavernosi extinzându-se de-a lungul întregului organ. Aceste corpuri sunt umplute cu țesut spongios. Corpurile goale sunt înconjurate de o membrană, așa-numita tunica albuginea.

Țesutul spongios conține mușchi netezi, țesuturi fibroase, cavități, vene și artere. Uretra, care este canalul pentru fluxul de urină și ejaculat, se extinde de-a lungul părții inferioare a corpurilor cavernosi. Erecția apare ca urmare a stimularii senzoriale și mentale.

Impulsurile din creier și nervii locali relaxează mușchii corpurilor cavernosi, permițând sângelui să curgă și să umple cavitățile goale. Sângele crește presiunea în corpurile cavernoase, mărind astfel penisul. 

Tunica albuginea permite reținerea sângelui încorpuri cavernosi, păstrând astfel o erecție. 

O erecție se termină atunci când mușchii penisului se contractă (se strâng), ceea ce oprește fluxul de sânge și deschide canalele de ieșire.

Impotenta cauze

Cauze și simptome ale impotenței

Excitarea sexuală la bărbați este un proces destul de complex care implică sistemul nervos central, în special creierul și nervii, diverși hormoni, emoții și vasele de sânge. Impotența poate fi legată de toate cele de mai sus. La bărbați, impotența este un fenomen normal care apare de-a lungul anilor, mai ales după vârsta de 65 de ani. Factorii de risc care contribuie la disfuncția erectilă sunt: ​​obezitatea sau excesul de greutate, hipertensiunea arterială, lipsa inactivității fizice, stresul cronic.

Impotența, poate fi cauzată si de leziuni ale nervilor din penis sau din pelvisul mic, precum și de anumiti hormoni. Cauzele disfuncției erectile sunt multiple si includ afectiuni, traumatisme sau efecte adverse ale unor medicamente:

  • tulburări endocrinologice precum bolile de inimă, 
  • blocarea vaselor de sânge, 
  • colesterol crescut, 
  • diabet 
  • obezitate, 
  • boala Parkinson
  • nivel scăzut de testosteron
  • consumul de anumite medicamente, 
  • diferite forme de dependență, 
  • leziuni ale pelvisul sau ale coloanei vertebrală, 
  • depresie și stres
  • probleme in relație.

De ce este acesta un subiect important?

Din ce în ce mai mulți bărbați tineri se confruntă cu această impotența și deși cea mai eficientă soluție este cu siguranță utilizarea suplimentelor, este important să consultați mai întâi un medic. Din păcate, în multe cazuri, disfuncția erectilă este o problemă cauzată de o tumoare sau malignitate. La tineri, impotența apare din cauza stresului si a consumului excesiv de tutun, alcool si fast-food.

Cine sufera de impotenta?

Bărbații cu boli cronice - inclusiv diabet, boli de rinichi, alcoolism cronic, scleroză multiplă, ateroscleroză și boli ale sistemului vascular (70% din cazuri). 

Între 35% și 50% dintre bărbații cu diabet suferă de impotență. Bărbații care au suferit o intervenție chirurgicală (cum ar fi prostata) și au nervi și artere afecate în apropierea penisului pot dezvolta impotență. Bărbații care au suferit leziuni ale penisului, măduvei spinării, prostatei, vezicii urinare și pelvisului pot fi impotenți din cauza leziunilor nervilor, mușchilor netezi, arterelor și țesutului fibros al corpurilor cavernosi.

Bărbații care iau antihipertensive, antihistaminice, antidepresive, supresoare ale poftei de mâncare și cimetidină pot dezvolta impotență ca efect secundar al medicamentelor administrate.

Impotenta simptome

Un simptom caracteristic al impotenței este dat de modificarea calității erecției, fie în duritatea penisului, în capacitatea de a menține o erecție, fie în ambele. Unul dintre indicatorii impotenței fizice, spre deosebire de impotența psihologică, este incapacitatea de a experimenta sau de a menține o erecție după trezire dimineața. 

  • Impotența psihologică apare brusc, ca o reacție la un eveniment recent. 
  • Impotența fizică se dezvoltă treptat, dar continuu, pe o perioadă de timp. 

Un bărbat care are impotență de origine psihologică poate avea o erecție în unele cazuri și nu în altele. În cazul impotenței care durează mai mult de trei luni și care nu poate fi legată de niciun eveniment stresant evident, medicație, alcool sau afecțiune medicală, este necesară intervenția unui medic urolog care trateaza probleme de impotență.

Diagnostic 

Mai multe teste de diagnostic si analize sunt utilizate pentru a determina impotența și cauzele acesteia. În primul rând, are loc o conversație deschisă în care pacientului i se cere să fie sincer. Pe lângă informațiile despre problemele de sănătate trecute și actuale, pacientului i se solicită informații despre tratamentul și medicamentele administrate și despre problemele psihologice pe care le-a avut, inclusiv stres, neliniște, sau depresie. 

De asemenea, este necesar un istoric al vieții sexuale, care să includă natura debutului disfuncției, frecvența acesteia, calitatea, durata erecției și momentul apariției acesteia. Aceste întrebări sunt foarte importante în alegerea abordării corecte a problemei. Dacă este necesar, medicul va sta de vorba si cu partenera.

  • Examene fizice - Medicul efectuează apoi un examen fizic detaliat al zonei genitale și un examen digital rectal pentru a determina eventualele modificări ale prostatei. De asemenea, testele sunt efectuate pentru a susține alte afecțiuni medicale, în special hipertensiunea arterială, diabetul, ateroscleroza sau afectarea nervilor.
  • Testarea funcției erectile - Pentru a testa răspunsul erectil, medicii recomandă, de obicei, un test cu sildenafil sau preparate pentru dilatarea vaselor de sânge ale penisului. La zece până la cincisprezece minute după injectare, apare o erecție la un pacient cu circulație normală a sângelui în penis. Se examinează apoi o reacție erectilă, curbura penisului și răspunsul post-erecție.
  • Teste de laborator - in cazul impotentei, analizele de sânge sunt folosite pentru a măsura testosteronul și dacă este necesar, nivelul de prolactină. Aceasta identifică posibile tulburări ale sistemului endocrin. Alte examinări, după caz: controlul funcției tiroidei și suprarenale și teste specifice pentru disfuncția erectilă.
  • Monitorizarea erecției pe timp de noapte - Acest test este utilizat pentru a monitoriza capacitatea de a obține o erecție în somn. Testul este foarte simplu. Atunci cand se culcă, bărbatul își leagă anumiti senzori în jurul organului reproducator. Activitatea acestora în timpul nopții dovedește sau nu existența unei erecții. Acest test este destul de precis, dar de obicei nu ajută la detectarea cazurilor ușoare de disfuncție erectilă. În absența unei erecții nocturne, acesta metoda nu ajută la determinarea cauzei fizice.

Impotenta tratament

Impotenta tratament

Potrivit datelor din cercetările efectuate în Europa, mai puțin de 20% dintre bărbați ar căuta ajutor de specialitate în caz de impotență. Problema specifică care provoacă impotență este dictată și de metoda de tratament. 

Primul pas este să definiți cauza, dacă este posibil, și apoi să găsiți cea mai simplă șimai eficienta soluție de tratament. Pentru cei care nu pot sau nu vor sa ia medicamente, există și alte metode: preparatele care sunt introduse prin injectare în penis, dispozitivele de vacuum sau terapia intracavernoasă. Toate acestea pot fi de ajutor în rezolvarea unei probleme erectile.

Citeste si Top 5 cele mai bune pastile pentru potenta in farmacii. Am pregatit o lista cu cele mai eficiente produse destinate barbatilor, care pot fi achizitionate fara reteta.

Tratament naturist pentru impotenta

In cazul in care vreți să evitați medicamentele de sinteza, există o serie de remedii naturale din plante si nu numai, cunoscute pentru rezultatele satisfacatoare obtinute in tratarea impotenței.

  • acupunctura
  • Panax Ginseng
  • Laptisor de matca
  • Branca ursului

Semințe de dovleac: Semințele de dovleac, care sunt foarte bogate în zinc, ajuta la creșterea producției de spermă. S-a dovedit că semințele de dovleac, care sunt un depozit de calciu și potasiu, au un efect benefic asupra functiei reproducatoare.

Șofran: Cunoscut pentru efectul său afrodisiac încă din cele mai vechi timpuri, șofranul este cunoscut ca un condiment care îmbunătățește performanța sexuală și facilitează digestia.

Pepene verde: Datorită citrulinei, un aminoacid pe care îl conține, pepenele verde, asigură dilatarea vaselor de sânge si ajută la accelerarea circulației sângelui.

Cardamom: Cardamomul, care este numit o alternativă la Viagra, ajuta functia reproducatoare. Experții pun efectul pe seama substantei conținută în cardamom, numită cineol si care ajuta la creșterea fluxul de sânge către organul reprucator.

Prevenirea

Pentru prevenirea impotentei trebuie sa aveti aveti grija de cateva aspecte.

O greutate stabila - deoarece impotența este cauzată în multe cazuri de fluxul sanguin redus din arterele blocate, este important să se mențină aceleași obiceiuri de stil de viață și sa aveti o greutate corporala normala. Aceste obiceiuri includ: o dietă bogată în fructe și legume proaspete, cereale integrale și fibre și săracă în grăsimi saturate și sodiu. Consumul de alcool ar trebui să fie moderat. Exercițiile fizice regulate sunt extrem de importante și este foarte important să renunți la fumat.

Erecții frecvente - Impotența poate fi prevenită printr-o activitate sexuală constantă. Erecțiile frecvente stimulează fluxul de sânge către penis. Este important de reținut că erecțiile sunt cele mai puternice în timpul somnului, chiar înainte de trezire. Toamna este perioada anului în care nivelul hormonilor masculini este cel mai ridicat.

Exerciții Kegel - aceste exerciții sunt simplu practicat si pot ajuta în cazurile în care disfuncția erectilă este rezultatul unei circulații sanguine afectate. Tehnica de bază constă în strângerea și relaxarea mușchilor planșeului pelvin care controlează urinarea. Deoarece mușchiul este intern și uneori greu de izolat, medicii recomandă să fie practicat în timpul urinarii. Se recomandă strângerea mușchilor până când fluxul de urină încetinește sau se oprește, apoi se eliberează din nou. Este necesar să se facă 5-15 contracții, fiecare durând 10 secunde. Exercițiile se efectuează de 3-5 ori pe zi.

Schimbarea tratamentului - dacă problema este cauzată de un medicament, pacientul trebuie să ia în considerare alternativa acestuia sau reducerea dozei la sfatul medicului. În tratamentul hipertensiunii arteriale, este mai puțin probabil ca tratamentul, spre deosebire de multe alte medicamente, sa provoace disfuncție erectila.

Psihoterapia și terapia comportamentală - Adesea, impotența, indiferent de etiologie, este tratată cu o formă de terapie psihologică, comportamentală, sexuală sau combinată.

Surse:

https://www.auanet.org/guidelines/erectile-dysfunction-(ed)-guideline

https://www.kidney.org/atoz/content/impotence

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/erectile-dysfunction/diagnosis-treatment/drc-20355782

https://www.urologyhealth.org/urology-a-z/e/erectile-dysfunction-(ed)

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua