De ce se umfla picioarele?

06/02/2016
de catre dr Tianli Natural Potent
De ce se umfla picioarele

Senzaţia de picioare grele, edemul de la nivelul picioarelor (umflarea ţesuturilor) si durerea la mers. Cum sa combateţi cele trei mari neplăceri ce se intalnesc la nivelul membrelor inferioare!?

Primul pase este diagnosticarea corecta, urmata mai apoi de un stil de viata sanatos. La modul general apa din belşug si sportul vă fac să aveţi picioare tonifiate si sa vă simţiţi ca un fulg, precum vedetele care depun un efort intens pentru asta.

Iată ce trădează prezenţa afecţiunilor venoase si senzaţia de picioare grele. Venele sunt vasele ce transportă sângele neoxigenat dinspre ţesuturi spre inimă. Aşadar sangele circula în interiorul lor împotriva gravitaţiei!

Senzatia de picioare grele apare mai des la persoanele supraponderale, dupa sarcini ce au solicitat sistemul venos sau la persoanele sedentare. Imaginati-va ce se intampla in interiorul venelor.

Venele prezinta un sistem de valvule ce se inchid si nu permit sangelui sa stagneze in picioare. In momentul cand valvulele nu mai functioneaza normal, apare senzatia de picioare obisite si grele. In unele cazuri pot aparea si varice. Senzatia de picioare grele apare odata cu ingrosarea genunchilor sau a gleznelor, marirea volumului gambelor, dar si in absenta stagnarii limfatice. De cele mai multe ori caldura poate accentua aceste probleme, la fel si frigul.

Un bun exercitiu pentru fiecare seara este sa stati pe un scaun sau canapea cu picioarele mai sus decat inima.

Dureri la mers egal afectare arteriala

Mare atentie si la durerile ce apar in timpul mersului, ce par ca tin muschii dar care se reduc cand va odihniti chiar si pentru cateva secunde. Simptomele arata ca aveti unele probleme arteriale la nivelul membrelor inferioare si trebuie sa consultati un specialist in chirurgie vasculara.

Atenţie! De cele mai multe ori Ateroscleroza se manifestă frecvent le nivelul picioarelor.

De ce apare retentia de apa?

A treia mare neplăcere este retenţia de apă care determină edemul de la nivelul mebrelor inferioare, adică umflarea ţesuturilor. Contrar asteptarilor, consumul de lichide poate ajuta la eliminarea fluidelor acumulate în organism. In momentul in care nu consumati o cantitate suficienta de lichide, organismul incepe sa-si faca rezerve. Apa este stocata in spatiile extracelulare, iar pielea isi pierde elasticitatea si astfel se instaleaza edemul.

Daca consumati frecvent diuretice, raspunsul organismului este acumularea de lichide si eliminarea de minerale si vitamine.

Ce înseamnă hidratare?

Este stiut faptul ca singurul si cel mai bun lichid pentru hidratare este apa. Pentru a metaboliza 1 kilocalorie, organismul nostru are nevoie de 1 ml de apa. S-a ajuns la concluzia ca rata medie de consum pentru un adult este de 2.000 de kilocalorii, astfel că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi.

Cafeaua nu trebuie inclusa atunci cand calculam cantitatea zilnica de lichide consumate. Cafeaua are efect diuretic si elimina apa din organis, la fel ca si alcoolul.

De asemenea puteti consuma o supa sau o ciorbă. Ceaiul reprezinta o alta sursa de hidratare, iar dintre toate sortimentele, cel de ceai verde este cel care retine apa in organism.

Iar avem nevoie de sport?

Am fost creati sa ne misca, nu să stam în spatele unui birou, aşa dar membrele inferioare sunt perfect adaptate pentru multi pasi zilnici. Principala "igiena" a picioarelor o reprezinta miscarea. Este cea mai buna modalitate prin care sangele venos si cel arterial circula corect. Recomandarea doctorilor este de minimum 10.000 de paşi pe zi.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua