Ce este testul Papanicolau?

03/27/2017
de catre dr Tianli Natural Potent
Ce este testul Papanicolau?

Este un examen medical pe care orice persoană de sex feminin trebuie să-l facă daca și-a început viața sexuală. Testul Papanicolau, făcut regulat, îți poate salva viața!

Este mai bine să previi decât să nu mai ai după aceea cum să repari. Femei din întreaga lume sunt depistate anual cu cancer de col uterin, asta pentru că nu s-au dus la control cel puțin o dată pe an.

ce este testul papanicolau

În urma examenului Pap se poate afla precoce dacă există semne de cancer cervical, însemnând că pot fi descoperite din timp dacă la nivelul colului uterin se găsesc niște celule anormale care odată cu avansarea bolii se pot transforma în celule maligne.

Testul HPV

În funcție de rezultatul primit fiind descoperire modificări la nivelul colului, medicul ginecolog va recomandă tratamentul cu ovule, revenirea la control după 3-6 luni dar și repetarea acestei investigații. Dacă pacienta nu s-a vindecat se recomandă testul HPV, biopsia de col si colposcopia. Nu toate modificările apărute in organism duc la diagnosticarea pacientei cu temuta boală, Cancerul.

S-a descoperit că anumite tulpini al virusului HPV (Virusul Papiloma Uman) pot duce la declanșarea cancerului de col uterin, care reprezintă una dintre cele mai întâlnite forme de cancer de pe glob.

Se spune că circa 80% dintre persoanele active sexual din întreaga lume au luat cel puțin o dată în viață acest virus. Din nefericire de multe ori nu există simptome iar persoana e purtătoare. Există unele tulpini care sunt extrem de periculoase pentru sănătatea aparatului genital, și anume, tipurile 16, 18, 45, 31.

În Europa, primele două 16 și 18, sunt responsabile de aproximativ 70% din cazurile de cancer de col. Este indicat ca toate testele medicale să fie făcute la o clinică respectabila care să garanteze rezultate corecte.

Dacă pentru testul Papanicolau statul acoperă cheltuielile dacă plătești cotizația la sănătate, cu testul HPV nu mai e aceeași poveste. Dacă spre exemplu, ai niște leziuni la col și ai făcut o serie de tratamente și nu s-au vindecat, iar ginecologul tau ți-a spus că este nevoie urgentă să faci testarea HPV, ar trebui să scoți din buzunar mult peste 300 de lei.

Cum se transmite virusul HPV

Acesta nu se ia doar prin contact sexual ci și prin atingerea organelor genitale între ele, purtarea lenjeriei intime a persoanei infectate sau a pantalonilor dar și prin prosoape, Dacă ai uitat să te speli pe mâini și întâmplător acestea au luat bacteria de undeva și duci mâna în zona intimă te-ai putea infecta. De asemenea, poți lua virsului și de la ștrand ori piscină și se poate transmite de la mamă la făt în momentul nașterii.

Prezervativul nu te ferește de HPV

De retinu!!! Prezervativul nu te ferește de HPV! Este indicat mai bine să nu faci sex deloc decât să schimbi tot timpul partenerii. Persoanele cu imunitatea scăzută pot lua foarte ușor virusul și în unele situații dacă nu este printre tulpinile cu factori mari de risc, organismul s-ar putea apăra și elimina virusul. Sunt anumite tipuri de HPV care duc la apariția negilor în zona intimă.

Semnale de alarmă

Dacă observi umflături, negi în zona genitală și/sau dacă ai dureri și sângerări anormale consulă medicul specialist. În cazul bărbaților dacă văd că le apar modificări ale pielii în zona genitală, umflături, negi la nivelul penisului, scrotului.

Testul Papanicolau

Există două variante de test: cel obișnuit și cel în mediul lichid, ambele putând să depisteze dacă există formațiuni anormale la nivelul colului.

Unii specialiști spun că cel mai bine este să faci testul Pap în mediu lichid deoarece acesta permite testarea concomitenta a prezenței tipurilor HPV.

Pregătirea pentru examenul Papanicolau

Nu ai voie să ai contact sexual cu 48 de ore înainte de test. Nu faci spălături în vagin, nu folosești tampoane (ob), ovule sau creme vaginale ori spermicide cu 2 zile înainte. Nu te programa imediat după menstruație.

Știai că fumatul în cazul femeilor cu HPV poate determina apariția cancerului de col uterin?

Produse naturiste- clicksanatate.ro

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua