Ceai de ghimbir – are o serie de beneficii pentru sanatate!

01/15/2018
de catre Alex Manaila
ceai de ghimbir

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de ghimbir

"Tot ceea ce este bun se găsește în ghimbir", spune un vechi proverb indian. În prezent, cea mai mare parte a ghimbirului din lume este produs in China impreuna cu India, deoarece aceasta creste cel mai bine în zonele umede si calde. Ceaiul de ghimbir, dupa cum bine stiti, are o serie de beneficii pentru sănătate. Rădăcina aromată, usor picantă a fost folosită tradiționale, cu mult timp in urma pentru a face ceai.

Efectele vindecătoare ale ceaiului de ghimbir:

Potrivit Centrului Medical al Universității din Marylander, cetătorii sustin că compușii fenolici si uleiurile active volatile, cum ar fi șugaolii si gingilii, dau puterea ghimbirului. Ceaiul ce se extrage din radacina de ghimbir are un nivel foarte ridicat de aminoacizi si este bogat in vitamina C, precum și diverse oligoelemente, cum ar fi zinc, fosfor, calciu, sodiu, multe altele.ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir poate:

 • Ajuta organismul să absoarbă substanțele nutritive
 • Ajuta la atenuarea durerii de stomac
 • Ajuta in cazul sindromul de colon iritabil
 • Va poate ajuta sa pierdeti în greutate
 • Va poate ajuta in lupta împotriva cancerului
 • Va poate ajuta la gestionarea nivelului de glucoză
 • Imbunatateste circulația
 • Imbunatateste digestia alimentelor
 • Creste productia de suc gastric
 • Protejeaza împotriva bolii Alzheimer
 • Deschid căile respiratorii inflamate
 • Reduce inflamația artritică
 • Îndepărteaza disconfortul menstrual
 • Reduce stresul
 • Stimulează apetitul
 • De asemenea, ceaiul de ghimbir are o acțiune antispasmodică puternică.

Ceaiul de ghimbir

Calitățile de încălzire ale ceaiului de ghimbir îl fac util pentru tratarea dezechilibrelor, cum ar fi problemele digestive, deoarece îmbunătățește toate cele trei faze ale funcției gastrointestinale (digestie, absorbție și eliminare).

În anotimul calduris, încercați o ceașcă dimineața sau înainte de masă. Ceaiul de ghimbir intensifică digestia, astfel încât  2 până la 3 cesti pe zi, în special înainte de mese sunt utile pentru a stimula digestia lentă.

Cum sa faci ceai de ghimbir

Pentru a prepara ceaiul de ghimbir, se taie o bucată de ghimbir și se pune într-o oală de 2 până la 3 litri de apă. Lasati pe foc pana la punctul fierbere, apoi reduceți intensitatea focului, permițând ceaiului sa fierba timp de 15 minute.

Ulei de cocos: 10 utilizari, beneficii si de ce ar trebui sa-l folosesti

12/21/2017
de catre Alex Manaila
ulei cocos

Ulei de cocos: 10 utilizari, beneficii si de ce ar trebui sa-l folosesti

Există numeroase studii ce demonstrează că uleiul de cocos se numara cu succes printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Uleiul de cocos este un adevărat super-aliment, oferă beneficii și utilizări dincolo de ceea ce realizează majoritatea oamenilor.

Aproximativ 62% din uleiurile din nucă de cocos sunt alcătuite din acești trei acizi grași sănătoși, iar 91% din grăsimile din uleiul de cocos sunt grăsimi saturate sănătoase.
Majoritatea grăsimilor pe care le consumăm necesită mai mult timp pentru digerare, dar MCFA-urile găsite în uleiul de cocos oferă sursa perfectă de energie deoarece trebuie să treacă doar printr-un proces în trei trepte pentru a fi transformat în combustibil față de alte grăsimi.
Spre deosebire de acizii grași cu lanț lung găsiți în uleiurile pe bază de plante, MCFA sunt:

 • Mai ușor de digerat
 • Nu se depozitează ușor sub formă de grăsime
 • Antimicrobiene și antifungice

Dimensiuni mai mici, permițând o mai ușoară permeabilitate a celulelor pentru o energie imediată
Procesate de ficat, ceea ce înseamnă că acestea sunt imediat convertite în energie, în loc să fie stocate ca grăsime.ulei de cocos

Conform cercetării medicale, uleiul de cocos aduce beneficii organismului în următoarele moduri:

1. Tratament natural pentru Boala Alzheimer cu ulei de cocos.

Cetonele furnizează creierului dvs. energie fără a avea nevoie de insulină pentru a procesa glucoza din sange în energie. Digestia acizilor grași cu lanț lung de catre ficat creeaza cetone care sunt usor accesibile de catre creier pentru furnizarea de energie. Cetonele din uleiul de cocos ar putea crea o sursă alternativă de energie pentru a ajuta la repararea funcției creierului, intrucât creierul unui pacient al Alzheimer își pierde capacitatea de a-și crea propria insulină.Cercetările recente au demonstrat că, de fapt, creierul își creează propria insulină singur, pentru a procesa celule cerebrale si celulele de glucoză. 

2. Ulei de cocos pentru tensiunea arterială crescută si bolile cardiace

Uleiul de cocos este este un ulei bogat în grasimi saturate naturale. Grasimile saturate nu numai că cresc colesterolul sănătos (cunoscut sub numele de colesterol HDL ) în corpul dumneavoastră, dar ajută de asemenea la transformarea colesterolului "rău" LDL în colesterolul bun. Ajută la reducerea riscului de boli de inimă si sustine sanatatea acesteia, prin cresterea HDL în organism. Uleiul de cocos ajuta, de asemenea, inima prin scăderea trigliceridelor înalte.

3. Tratamentul infectiilor la rinichi și protecția ficatului

Uleiul de cocos a fost cunoscut pentru a clarifica și vindeca infecții ale tractului urinar ( UTI ) și infecții ale rinichilor. Acizii grași cu lanț mediu (MCFA-urile) din ulei lucrează ca antibiotic natural, perturbând acoperirea lipidică a bacteriilor și ucigându-le. De asemenea, cercetările arată că uleiul de cocos protejează direct ficatul de daune. De asemenea, apa de nucă de cocos contribuie la hidratarea și susținerea procesului de vindecare. Pentru a elimina pietrele la rinichi doctorii au injectat chiar apă de nucă de cocos.

4. Uleiul de cocos reduce artrita si inflamația articulara

Într-un studiu realizat in India, nivelurile ridicate de antioxidanți ce sunt prezente în uleiul de cocos virgin au tratat artrita si au redus inflamația mult mai eficient decât medicamentele de sinteza. Într-un alt studiu recent, uleiul de cocos care a fost recoltat numai cu căldură medie sa dovedit a suprima celulele inflamatorii. A funcționat ca analgezic și antiinflamator.

5. Prevenirea și tratamentul cancerului

Uleiul de cocos lupta împotriva cancerului. Celulele tumorale sunt dependente de glucoză astfel ele nu mai sunt capabile să acceseze energia din cetone. Se crede că in cazul pacientilor, o dietă ketogenică ar putea ajuta să se recupereze mai bine.
Introducerea in alimentatie a unui ulei de cocos bun poate ajuta la prevenirea dezvoltarii cancerului.

6. Stimularea sistemului imunitar (antifungic, antiviral si chiar antibacterian)

Uleiul de cocos conține acid lauric (monolaurină), care este cunoscut pentru reducerea candidei, pentru combaterea bacteriilor și pentru crearea unui mediu ostil pentru viruși. Multe boli din ziua de azo sunt cauzate de înrăutățirea bacteriilor, fungiilor, virușilor și paraziților răi din organism. Puteți înlocui boabele și zahărul în dieta dvs. cu ulei de cocos ca sursă de combustibil natural când sunteți bolnav. Zaharul hraneste cresterea bacteriilor rele. În schimb, când sunteți bolnav, luați o lingură de ulei de cocos (de trei ori pe zi) si consumați mai multe legume.

7. Îmbunătățește memoria și funcția creierului

Intr-un studiu publicat in 2004 in Journal of Neurobiology of Aging, cercetatorii au descoperit ca acizii grași cu lanț mediu din uleiul de cocos au imbunatatit problemele de memorie la subiectii mai in varsta.

8. Îmbunătățește energia și rezistențaulei de cocos beneficii

Uleiul de cocos este ușor de digerat și, de asemenea, produce o energie susținută și sustine sanatatea metabolismul. Atunci când luați un ulei de cocos de calitate, puteți obține cele mai multe beneficii deoarece acizii grași cu lanț mediu sunt trimisi direct la ficat pentru a fi transformati în energie.

9. Îmbunătățește digestia și reduce ulcerul stomacal și colita ulcerativă

Nuca de cocos îmbunătățește de asemenea digestia, deoarece ajută organismul să absoarbă vitamine solubile în grăsimi, calciu și magneziu. În cazul în care uleiul de cocos este luat concomitent cu omega-3 acizii grași, ii poate face de două ori mai eficienti, deoarece sunt ușor de utilizaț si digerat de organism. Uleiul de cocos ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinelor prin distrugerea bacteriilor și a candidei.

10. Reduce simptomele bolii vezicii biliare și a pancreatitei 

Acizii grași cu lanț mediu din uleiul de cocos nu au nevoie de enzime pancreatice pentru a fi defalcate, astfel încât luarea de ulei de cocos ușurează tulpina de pe pancreas. În plus, acest super-aliment este atât de ușor de digerat încât a fost recunoscută și îmbunătățirea simptomelor bolii vezicii biliare . Înlocuiți alte grăsimi cu lanț lung cu ulei de cocos pentru a îmbunătăți vezica biliară și sănătatea organsmului.

7 semne si simptome ale deficitului de magneziu

12/16/2017
de catre Alex Manaila
7 semne si simptome ale deficitului de magneziu

Deficiența de magneziu, cunoscută și sub denumirea de hipomagneziemie, este o problemă de sănătate adesea ignorată.

Un studiu sugerează că până la 75% din persoane nu îndeplinesc doza recomandată de magneziu.

În unele cazuri, deficiența poate fi subdiagnosticată, deoarece semnele evidente nu apar în mod obișnuit decat când nivelurile dumneavoastră devin foarte scăzute.

Cauzele de deficit de magneziu variază. Acestea variază de la ingestia alimentară inadecvată la pierderea de magneziu din organism.

Problemele de sănătate asociate cu pierderea magneziului includ diabetul zaharat, absorbția redusă, diareea cronică, boala celiacă. Persoanele cu alcoolism sunt, de asemenea, expuse unui risc crescut. 

Tulburările, tremurul și crampele musculare sunt semne de deficit de magneziu. În cele mai grave scenarii, deficiența poate provoca convulsii.
În timp ce suplimentele pot ameliora șocurile musculare și crampe la persoanele cu deficiență, o revizuire a concluzionat că suplimentele de magneziu nu sunt un tratament eficient pentru crampele musculare la adulții mai în vârstă.

Tulburările psihice sunt o altă consecință posibilă a deficienței de magneziu.

Acestea includ apatie, care se caracterizează prin amorțeală mentală sau lipsă de emoție. Deficiența înrăutățită poate duce chiar la delir și comă. În plus, studiile observaționale au asociat niveluri scăzute de magneziu cu un risc crescut de depresie. Pe scurt, se pare că o lipsă de magneziu poate provoca disfuncții nervoase și poate provoca probleme psihice la unii oameni.

Osteoporoza se caracterizată prin oase slabe dar și un risc crescut de fracturi osoase

Riscul de a obține osteoporoza este influențat de numeroși factori. Acestea includ vârsta înaintată, lipsa exercițiilor fizice și un consum redus de vitamine D și K.
Interesant, deficitul de magneziu este, de asemenea, un factor de risc pentru osteoporoza. Deficitul poate diminua direct oasele, dar, de asemenea, scade nivelul de calciu din sânge, blocul principal al oaselor.

Oboseala, o afecțiune caracterizată prin epuizare fizică sau mentală sau slăbiciune, este un alt simptom al deficienței de magneziu.

Rețineți că toată lumea devine obosită din când în când. De obicei, înseamnă pur și simplu că trebuie să te odihnești. Cu toate acestea, oboseala severă sau persistentă poate fi un semn al unei probleme de sănătate.
Deoarece oboseala este un simptom nespecific, cauza sa este imposibil de identificat dacă nu este însoțită de alte simptome.
Un alt semn mai specific al deficitului de magneziu este slăbiciunea musculară, cunoscută și sub numele de miastenie.

Tensiune arterială crescută

Studiile au arată că deficitul de magneziu poate crește tensiunea arterială și poate stimula tensiunea arterială ridicată, care este un factor de risc puternic pentru bolile de inimă.

Astmul

Deficitul de magneziu se observă uneori la pacienții cu astm sever.
În plus, nivelele de magneziu tind să fie mai scăzute la persoanele cu astm decât la persoanele sănătoase.
Cercetătorii consideră că o lipsă de magneziu poate determina acumularea de calciu în mușchii care alcătuiesc căile respiratorii. Acest lucru cauzează căilor respiratorii, ceea ce face ca respirația să fie mai dificilă.

Ce este testul Papanicolau?

03/27/2017
de catre Alex Manaila
Ce este testul Papanicolau?

Este un examen medical pe care orice persoană de sex feminin trebuie să-l facă daca și-a început viața sexuală. Testul Papanicolau, făcut regulat, îți poate salva viața!

Este mai bine să previi decât să nu mai ai după aceea cum să repari. Femei din întreaga lume sunt depistate anual cu cancer de col uterin, asta pentru că nu s-au dus la control cel puțin o dată pe an.

ce este testul papanicolau

În urma examenului Pap se poate afla precoce dacă există semne de cancer cervical, însemnând că pot fi descoperite din timp dacă la nivelul colului uterin se găsesc niște celule anormale care odată cu avansarea bolii se pot transforma în celule maligne.

Testul HPV

În funcție de rezultatul primit fiind descoperire modificări la nivelul colului, medicul ginecolog va recomandă tratamentul cu ovule, revenirea la control după 3-6 luni dar și repetarea acestei investigații. Dacă pacienta nu s-a vindecat se recomandă testul HPV, biopsia de col si colposcopia. Nu toate modificările apărute in organism duc la diagnosticarea pacientei cu temuta boală, Cancerul.

S-a descoperit că anumite tulpini al virusului HPV (Virusul Papiloma Uman) pot duce la declanșarea cancerului de col uterin, care reprezintă una dintre cele mai întâlnite forme de cancer de pe glob.

Se spune că circa 80% dintre persoanele active sexual din întreaga lume au luat cel puțin o dată în viață acest virus. Din nefericire de multe ori nu există simptome iar persoana e purtătoare. Există unele tulpini care sunt extrem de periculoase pentru sănătatea aparatului genital, și anume, tipurile 16, 18, 45, 31.

În Europa, primele două 16 și 18, sunt responsabile de aproximativ 70% din cazurile de cancer de col. Este indicat ca toate testele medicale să fie făcute la o clinică respectabila care să garanteze rezultate corecte.

Dacă pentru testul Papanicolau statul acoperă cheltuielile dacă plătești cotizația la sănătate, cu testul HPV nu mai e aceeași poveste. Dacă spre exemplu, ai niște leziuni la col și ai făcut o serie de tratamente și nu s-au vindecat, iar ginecologul tau ți-a spus că este nevoie urgentă să faci testarea HPV, ar trebui să scoți din buzunar mult peste 300 de lei.

Cum se transmite virusul HPV

Acesta nu se ia doar prin contact sexual ci și prin atingerea organelor genitale între ele, purtarea lenjeriei intime a persoanei infectate sau a pantalonilor dar și prin prosoape, Dacă ai uitat să te speli pe mâini și întâmplător acestea au luat bacteria de undeva și duci mâna în zona intimă te-ai putea infecta. De asemenea, poți lua virsului și de la ștrand ori piscină și se poate transmite de la mamă la făt în momentul nașterii.

Prezervativul nu te ferește de HPV

De retinu!!! Prezervativul nu te ferește de HPV! Este indicat mai bine să nu faci sex deloc decât să schimbi tot timpul partenerii. Persoanele cu imunitatea scăzută pot lua foarte ușor virusul și în unele situații dacă nu este printre tulpinile cu factori mari de risc, organismul s-ar putea apăra și elimina virusul. Sunt anumite tipuri de HPV care duc la apariția negilor în zona intimă.

Semnale de alarmă

Dacă observi umflături, negi în zona genitală și/sau dacă ai dureri și sângerări anormale consulă medicul specialist. În cazul bărbaților dacă văd că le apar modificări ale pielii în zona genitală, umflături, negi la nivelul penisului, scrotului.

Testul Papanicolau

Există două variante de test: cel obișnuit și cel în mediul lichid, ambele putând să depisteze dacă există formațiuni anormale la nivelul colului.

Unii specialiști spun că cel mai bine este să faci testul Pap în mediu lichid deoarece acesta permite testarea concomitenta a prezenței tipurilor HPV.

Pregătirea pentru examenul Papanicolau

Nu ai voie să ai contact sexual cu 48 de ore înainte de test. Nu faci spălături în vagin, nu folosești tampoane (ob), ovule sau creme vaginale ori spermicide cu 2 zile înainte. Nu te programa imediat după menstruație.

Știai că fumatul în cazul femeilor cu HPV poate determina apariția cancerului de col uterin?

Produse naturiste- clicksanatate.ro

Uite cum îți influențează sănătatea trecerea la ora de vară!

03/24/2017
de catre Alex Manaila
trecerea la ora de vară

Ca în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie se face trecerea de la ora de iarnă la cea de vară. Ceasul se dă înainte cu o oră, astfel că ora 3:00 va deveni ora 4:00. Ceasurile se vor da înainte în același timp în toate țările Uniunii Europene.

Metabolismul este procesul prin care organismul tău transformă atât alimentele cât și lichidele ingerate în energie. Pe întreaga durată a acestui proces destul de complex, caloriile din alimente sunt combinate cu oxigen și astfel se eliberează energia de care organismul are nevoie pentru a funcționa în parameti normali.

Cum este afectată sănătatea de schimbarea orei?

Indiferent că ne referim la ora de vară sau la ora de iarnă, trecerea îți poate afecta sănătatea psihică, până în momentul acomodării. Și este cu atât grav cu cât această problemă se petrece de două ori pe an.

Printre schimbările ce pot surveni la oganismul tău odată cu schimbarea orei sunt:

 • - afectarea ceasului biologic (trebuie să dormi mai puțin). Aceasta apare din cauză că se întunecă mai târziu și răsare soarele mai repede.
 • - afectarea sănătații mintale
 • - scăderea vigilenței
 • - dereglari hormonale
 • - oboseala accentuată
 • - starea de anxietate și debusolare.

Studiile au arătat că, odată cu schimbarea orei, se petrec mai multe accidente rutiere din cauza oboselii care poate suveni pe pacursul zilei. Trebuie să ținem cont și de faptul că anul acesta duminica va avea 23 de ore, iar noaptea se va micșora.

De ce ora de vară?

Ora de vară este vinovată de anumite dereglări care pot să apară, însă de acum poți să te folosești mai mult de lumina Soarelui, economisind astfel energia electrică.

La anul, ora se va modifica astfel:

Duminică 25 Martie +1 oră (ora de vară)
Duminică 28 Octombrie -1 oră (ora de iarnă)

Apisan Forte - Minunea din borcan

03/22/2017
de catre Alex Manaila
apisan

Apisan Forte - Minunea din borcan

Cunoscută încă din antichitate drept un medicament miraculos – mierea naturală continuă şi azi să ne surprindă fiind capabila să rezolve prin administrare internă problemele digestive, dar şi să cicatrizeze si dezinfecteze rănile, dacă e aplicată extern. Pe baza mierii, inginerul Victor Bogdan, un apicultor pasionat, a gaindit si conceput Apisan Forte, un supliment nutritiv apropiat ca si copoziţiei de substanţele cu care se hrănesc larvele de albine. Victor Bogdan potrivit propriilor declaraţii, a pus la punct scheme de tratament pentru cel puţin 200 de boli, printre care: cancer la ficat, rinichi, leucemie, neoplasm de sân cu metastază pulmonară, metastază osoasă la coloana vertebrală, neoplasm laringian, melanom malign cu metastază ganglionară, psoriazis generalizat, colecistită, cardiopatie ischemică, adenom al prostatei, discopatie, zona Zoster, psihoză depresivă, ulcer, schizofrenie paranoidă, insuficienţă renală cronică. La domnul Victor Bogdan au apelat oameni disperaţi dar cu sperante, care urmând întocmai recomandările inginerului, şi-au prelungit viaţa. Suplimentul naturist Apisan Forte conţine miere, polen, aminoacizi esenţiali, liposubile, vitamine hidrosolubile, hormoni, acizi nucleici, substanţe antioxidante si enzime.
 

apisan forte

În ce constă terapia cu Apisan Forte?

Suplimentul trebuie administrat pe nemâncate si neapărat cu o linguriţă de plastic sau lemn prin menţinere sub limbă preţ de câteva minute, nu prin înghiţire rapidă. Odata inceput tratamentul, bolnavul trebuie sa urmeze o dietă strictă, si concomitent trebuie să facă reflexoterapie si să bea ceaiuri.

Schema de tratament care durează intre o luna si câteva luni este personalizată în funcţie de pacient si boală.Bioterapeutul expediază beneficiarului lista cu alimentele bune si cele interzise, cu instrucţiunile de utilizare, planşe cu punctele din talpă ce trebuie masate si borcanul cu Apisan Forte. Preţul pentru Apisan este, la www.SamDistribution.ro, este de 420 ron pentru 3 kg. Miraculosul leac, in păcate, nu este de găsit în plafare si nici în farmacii, deoarece producţia industrială a produsului i-ar altera calităţile.

La ce e bun Apisan Forte?

Apisan Forte sporeşte imunitatea, ajută la dezvoltarea organismului copiilor în perioada de creştere, stimulează activitatea apisan fortecreierului, împiedică şi ameliorează evoluţia hipertrofiei de prostată, rezolvă dereglările hormonale. Apisan Forte este recomandat în varice, flebite, hemoroizi, colită, constipaţie, pietre la fiere, grăbeşte procesul de cicatrizare a rănilor, arteroscleroză, elimină infecţiile pielii, este hepatoprotector şi cardioprotector, combate tusea şi favorizează expectoraţia, ameliorează vederea etc. Produsul Apisan Forte nu prezintă efecte secundare, singura contraindicaţie a lui fiind diabetul, însă este indicat ca pacientul sa ceara si sfatul medicului înainte de a începe tratamentul.

Sam Distribution SRL prin magazinele sale www.SamDistribution.ro si www.ProduseNaturisteSam.ro este distribuitor direct al produsului Apisan Forte, sub indrumarea inginerului Terapeutul Victor Bogdan. Pentru comenzi telefonice: 0764.300.469 / 0721.281.755 - irigator nazal

Alimente bogate in fibre

07/05/2016
de catre Alex Manaila
Alimente bogate in fibre

Daca vrei sa ai un abdomen plat, sa slabesti sau sa-ti reduci considerabil riscurile de cancer, fibrele nu trebuie sa-ti lipseasca din alimentatie. Mai jos va prezentam o lista a celor mai bune surse de fibre.

1. Zmeura

Pelanga faptul ca este delcioara, zmeura este plina de vitamina C, fibre si antioxidanti puternici. Fie consumata asa, pur si simplu, fie pusa in smoothie-uri sau cereale , zmeura este un plus de gust extrem de sanatos si natural.

2. Avocado
E o sursa excelenta de grasimi sanatoase si de fibre. Avocado a fost numit de catre nutritionisti "alimentaul perfect" si nu degeaba! Foloseste-l in sandvisuri sau pune-l in salate - oricum ai alege sa-l mananci, este excelent pentru silueta.

3. Semintele de chia
Sunt pline de calciu, proteine si Omega 3, iar o singura lingurita de seminte contine 6 grame de fibre. Adauga-le in smoothie-uri, pune-le in cereale, fa-ti o budinca delicioasa cu lapte de cocos.

4. Perele
Cu un continur redus de calorii, aceste fructe sunt o sursa excelenta de potasiu si fibre. Foloseste-le ca gustare sau in salatele de vara.

5. Broccoli
Aceasta leguma contine o cantitate foarte mare de fibre pe langa continutul bogat in calciu. Este ideala pentru persoanele care tin dieta sau un regim de slabit sanatos.

6. Anghinare
Contine 10g de fibre la numai 64 de calorii si este bogata in antioxidanti puternici care imbunatatesc sanatatea ficatului.

7. Fasole

Intrucat contin o doza importanta de proteine, fibresi potasiu aceasta legume ar trebui sa le consumi mai des.

7. Mazare
Este plina de fibre chiar daca boabele sunt foarte mici. De asemenea, mazarea este foarte bogata in proteine. Pune-le in paste, supe sau chiar salate.

9. Linte
Nu contine doar o cantitate importanta de fibre, dar contine vitamina B si fier. Incearc-o in retete de supe.

10. Orz
Continutul bogat de fibre din orz te poate ajuta in lupta cu colesterolul. Incearca sa consumi aceasta cereala macar o data pe saptamana.

De ce se umfla picioarele?

06/02/2016
de catre Alex Manaila
De ce se umfla picioarele

Senzaţia de picioare grele, edemul de la nivelul picioarelor (umflarea ţesuturilor) si durerea la mers. Cum sa combateţi cele trei mari neplăceri ce se intalnesc la nivelul membrelor inferioare!?

Primul pase este diagnosticarea corecta, urmata mai apoi de un stil de viata sanatos. La modul general apa din belşug si sportul vă fac să aveţi picioare tonifiate si sa vă simţiţi ca un fulg, precum vedetele care depun un efort intens pentru asta.

Iată ce trădează prezenţa afecţiunilor venoase si senzaţia de picioare grele. Venele sunt vasele ce transportă sângele neoxigenat dinspre ţesuturi spre inimă. Aşadar sangele circula în interiorul lor împotriva gravitaţiei!

Senzatia de picioare grele apare mai des la persoanele supraponderale, dupa sarcini ce au solicitat sistemul venos sau la persoanele sedentare. Imaginati-va ce se intampla in interiorul venelor.

Venele prezinta un sistem de valvule ce se inchid si nu permit sangelui sa stagneze in picioare. In momentul cand valvulele nu mai functioneaza normal, apare senzatia de picioare obisite si grele. In unele cazuri pot aparea si varice. Senzatia de picioare grele apare odata cu ingrosarea genunchilor sau a gleznelor, marirea volumului gambelor, dar si in absenta stagnarii limfatice. De cele mai multe ori caldura poate accentua aceste probleme, la fel si frigul.

Un bun exercitiu pentru fiecare seara este sa stati pe un scaun sau canapea cu picioarele mai sus decat inima.

Dureri la mers egal afectare arteriala

Mare atentie si la durerile ce apar in timpul mersului, ce par ca tin muschii dar care se reduc cand va odihniti chiar si pentru cateva secunde. Simptomele arata ca aveti unele probleme arteriale la nivelul membrelor inferioare si trebuie sa consultati un specialist in chirurgie vasculara.

Atenţie! De cele mai multe ori Ateroscleroza se manifestă frecvent le nivelul picioarelor.

De ce apare retentia de apa?

A treia mare neplăcere este retenţia de apă care determină edemul de la nivelul mebrelor inferioare, adică umflarea ţesuturilor. Contrar asteptarilor, consumul de lichide poate ajuta la eliminarea fluidelor acumulate în organism. In momentul in care nu consumati o cantitate suficienta de lichide, organismul incepe sa-si faca rezerve. Apa este stocata in spatiile extracelulare, iar pielea isi pierde elasticitatea si astfel se instaleaza edemul.

Daca consumati frecvent diuretice, raspunsul organismului este acumularea de lichide si eliminarea de minerale si vitamine.

Ce înseamnă hidratare?

Este stiut faptul ca singurul si cel mai bun lichid pentru hidratare este apa. Pentru a metaboliza 1 kilocalorie, organismul nostru are nevoie de 1 ml de apa. S-a ajuns la concluzia ca rata medie de consum pentru un adult este de 2.000 de kilocalorii, astfel că trebuie să bem 2 litri de apă pe zi.

Cafeaua nu trebuie inclusa atunci cand calculam cantitatea zilnica de lichide consumate. Cafeaua are efect diuretic si elimina apa din organis, la fel ca si alcoolul.

De asemenea puteti consuma o supa sau o ciorbă. Ceaiul reprezinta o alta sursa de hidratare, iar dintre toate sortimentele, cel de ceai verde este cel care retine apa in organism.

Iar avem nevoie de sport?

Am fost creati sa ne misca, nu să stam în spatele unui birou, aşa dar membrele inferioare sunt perfect adaptate pentru multi pasi zilnici. Principala "igiena" a picioarelor o reprezinta miscarea. Este cea mai buna modalitate prin care sangele venos si cel arterial circula corect. Recomandarea doctorilor este de minimum 10.000 de paşi pe zi.

Ce sunt hemoroizii? Hemoroizi tratament naturist

06/01/2016
de catre Alex Manaila
Hemoroizi tratament naturist

Generalitati

Hemoroizii reprezinta vene inflamate sau dilatate varicoase ce sunt localizate in interiorul anusului si se numesc hemoroizii interni sau in exteriorul anusului si se numeschemoroizii externi. Nu se stie exact din ce cauza aceste vene se inflameaza sau se dilata, insa este normal ca vasele sanguine sa fie localizate la acest nivel si au fost determinata cateva corelatii. Hemoroizii pot fi deranjanti (suparatori) dar nu sunt foarte durerosi de obicei.

Hemoroizii interni

Simptomele clasice pentru hemoroizii interni sunt date de prezenta sangelui in scaun. Sangele se poate observat atat pe hartia igienica, in scaun, cat si in vasul de toaleta. Acesti hemoroizi interni cand sunt inflamati, ocazional se extind in exteriorul anusului. Hemoroizii interni pot fi determinati de diferite afectiuni sa se irite, sa se umfle si sa sangereze si aici includem urmatoarele:-surplusul de greutate din timpul sarcinii, traumatizare in timpul travaliului- obezitatea- diareea- constipatia cronica sau raporturi sexuale anale.

Un hemoroid intern atunci cand este inflamat poate cauza aparitia unui cheag de sange, dar acest lucru se intampla rareori.

Hemoroizii externi

Hemoroizii externi sunt acele vene varicoase ce sunt localizate subcutanat in exteriorul anusului si sunt asociati frecvent cu o iritatie dureroasa, mai ales atunci cand un cheag sanguin se formeaza printre venele dilatate. Pacientii cu hemoroizi externi pot prezenta excrescente dure sau inflamatii dureroase, datorita cheagului de sange. In momentul in care hemoroizii sunt iritati prin: frecare, defecatie sau curatare, pot apare sangerari in zona respectiva

sau mancarimi. Hemoroizii trombozati cauzati de catre un cheag sanguin trebuie sa fie tratati imediat de catre medic. In mod obisnuit medicul va indeparta cheagul. Majoritatea cazurilor de hemoroizi pot fi tratati in acasa - ambulator. Uneori este necesar tratamentul chirurgical pentru a indeparta hemoroizii.

Cauze

Hemoroizii pot fi cauzati de urmatoarele:constipatia habituala (incetinirea sau ingreunarea peristaltismului intestinal), - actul defecatiei in timpul miscarilor intestinale - diareea (cantitate mare,frecventa sau scaun apos)- ciroza hepatica, sarcina (in al treilea trimestru)

Diagnostic

Este importanta sa-i descrieti medicului toate simptomele. In timpul examinarii medicul poate observa bombarea hemoroizilor interni si hemoroizii externi. Atunci cand hemoroizii nu sunt foarte vizibili in jurul anusului, medicul poate observa interiorul canalului anal cu ajutorul unui instrument cu o sursa de lumina - anoscop. Medicul va poate recomanda in unele cazuri, o examinare a portiunii inferioare acolonului sau a intregului colon (colonoscopie) folosinduse de colonoscop pentru a fi sigur ca nu este prezenta nici o boala inflamatorie, precum saucolita ulcerativa, boala Crohn sau cancerul de colon.

Profilaxie

Prin pastrarea unui tranzit digestiv normal se pot preveni hemoroizii. Sa recomanda sa se evite de asemenea ortostatismul prelungit,sedentarismul, ridicarile de greutati, defecatia dificila, tusitul cronic si stergerea agresiva. Respectati masurilor privind constipatia.

hemoroizi

Tratament naturist pentru hemoroizi:

Hemoroizi tratament naturist - Tratamentul in cazult hemoroizilor trebuie sa inceapa prin tratarea constipatiei, aceasta fiind cauza princila ce duce la inflamarea lor. Cea mai rapida si usoara metoda naturista de tratare si amelorare a hemoroizilor se poate face prin tratarea constipatiei, iar acest lucru se poate face cu Aloe ferox: câte 2 capsule de 2 ori pe zi. Astfel ca pe langa efectul laxativ, beneficiati de multipe beneficii antitumoral, detoxifiant, mineralizant , reglator hormonal.
In cazul hemoroizilor ce au ca simptome sângerările, se pot folosi supozitoare hemoroizi cu propolis, cu efect cicatrizant sau supozitoare special concepute pentru acest remediu din plante
Se recomandă folosirea anumitor ceaiuri si lichide care sunt foarte eficiente.
Ceaiul de tătăneasă, de coada șoricelului, de mușețel, nalbă mare, troscot poate fi consumat de trei ori pe zi.
Băile de șezut cu ceai de afin, mărul lupului, alun, ceai de brusture, angelică, busuioc, coada-șoricelului, castan, fras, crețișoară, sunt la fel obligatorii atunci cand vorbim de hemoroizi interni dar si hemoroizi externi. In cazul hemoroizilor un colac antiescare va poate ajuta, este special conceput pentru a elibera presiunea din zonele sensibile

Pentru mai multe produse si tratamente puteti vizita categoria Hemorizi din cadrul magazinului.

Cum se trateaza retentia de apa?

05/31/2016
de catre Alex Manaila
retenita de apa

Auzim adesea despre retentia de apa din organsim. Aceasta este foarte des intalnita atunci cand se vorbeste despre aspectul estetic, despre dieta sau incercarea de a slabi unde se precizeaza ca ar fi ingreunata deoarece organisuml retine apa.

Functionarea neadecvata la nivelul rinichilor, daca acestia nu asigura o diureze adecvata, apa nu este reuseste sa fie eliminata si ajungem la fenomenul nedorit de retentie de apa.

Continutul de apa al organismului

Apa este regaseste in corpul uman intr-un procentaj ridicat si este prezenta la toate nvelurile celulare.

Continutul unui nou nascut este de 75 - 80% apa, dar treptat in primii trei ani de viata se ajuge la un procent de 65 - 70% apa.

Ca sa facem o comparatie, organismult unui adult (al unui batran) ajunge la 50-55% apa. Asa dar aport hidric este una din principalele cauzele ale modificarii de aspect al persoanelor, fiind totodata si motivul pentru care persoanele in varsta sunt mai ridate.

In functie de organul la care facem referire plamani, inima sau rinichi, au un procent de apa de 70-85% apa.

La nivelul tesutului osos vorbim de aproximativ 35% continut de apa iar la nivelul celui muscular apa este situata intre 55-65%.

Apa se gaseste in toate celulele organismului, este un excelent catalizator si un mediu ideal de stocare pentru electroliti.

Din acest motiv pentru o buna functionare a organismului este necesar un consum permanent si constant de apa.

Circuitul apei in organism

Apa este ingerata sau ar trebui sa fie ingerata zilnic in organism intr-un mod constant.

Este recomandat ca femeile sa consume 2,5 litri minim per 24 de ore, iar pentru un barbat minimul este de aproximativ 3 litri.

Acest consum de lichide se refera la cafele, bere, sucuri ori energizante, dar in mare parte trebuie sa reprezinte un consum de apa direct. Consumul unui litru de suc de 0,5 litri vine cu un aport de glucide adaugat acestuia.

Iar pentru metabolizarea si descompunerea acestor zaharuri ce sunt continute de suc este nevoie de o alta cantitate de apa pentru ca procesul sa se produca eficient.

In acelasi timp este recomandat sa existe si un consum zilnic si adecvat de legume si fructe de unde se extrage aportul hidric suplimentar.

Majoritatea tipurilor de fainoase sau mezeluri au procentual vorbind o cantitate insuficienta de apa, astfel ca o dieta care sa contina legume si fructe in starea lor naturala este obligatorie

Castravetele este una dintre legumele cu o cantitate bogata de apa, insa in sezonul estival puteti consuma la fel de bine pepene verde deoarece are o concentratie foarte mare de apa, fructoza (zaharul din fructe). Puteti adouga si citricele in aceasta categorie: lamaile, portocalele, grefele au un continut bogat in vitamine si apa.

Apa intra in procesele metabolice, ajuta la o diureza adecvata si are un continut bogat in oxigen, astfel ca este recomandat sa consumati la cina sau ca si garnitura o cantitate suficienta de legume ce confera vitamine si minerale

La persoanele ce nu au un aport hidric consistent si adecvat exista tendinta de constipatie, deoarece chiar si materiile fecale sunt alcatuite din apa. .

Ce inseamna retentia de apa?

Retentia de apa inseamna ca indiferent de cantitatea de apa pe care o consumati, putina sau multa, in forma indirecta sau directa, aceasta nu se elimina corespunzator.

Retentia de apa se observa prin scaderea diurezei, sub trei diureze pe zi si nici una pe timp de noapte, sau mai direct spus, reducerea sub 3 mictiuni in 24 ore.

Acest lucru inseamna ca apa consumata nu mai paraseste organismul si constituie o problema.

Locatiile de stationare sau de fixare ale apei sunt de obicei articulatiile membrelor inferioare cat si superioare, de unde apa nu mai este drenata corespunzator de sistemul limfatic.

Exista cazuri de retentie de apa in zona pulmonara unde se va denumi edem pulmonar, dar si la nivelul cavitatii abdominale unde va purta denumirea deascita.

Exista si un alt loc de cumulare al apei si este cauzat de infectia cu un agent patogen, dar este foarte rar si se numeste hidro-encefalie, adica localizarea sa la nivelul la nivelul maduvei sau encefalului.

Cauzele retentiei de apa

Una din principalele cauze pentru retentia de apa este cauza renala, aceasta inseamna o functionare anormala la nivelul rinichiului ce este cauzata de infectii repetate, precum nefroze sau pielonefrita.

Aceast gen de inflamare si infectie la nivelul rinichilor duce la disfunctia rinichilor si si automat la incapacitatea de a efectua o filtrare adecvata, apa nu va mai fi eliminata prin mictiune ci se va reintoarce in circulatia sanguina.

Acesta retentie hidrica este foarte des asociata cu o hipertensiune de regula acuta sau subacuta de etiologie extracardiaca.

Acest lucru se mai poate intampla si persoanelor care au suferit extragerea unui rinchi, o nefrectomi si atunci in mod cert eliminarea apei este deficitara. Dupa o astfel de operatie este recomandat un regim hidric special pentru a nu suprasolicita activitatea rinichiului functional.

O alta cauza o reprezinta substante chimice sau medicamentele in aceasta categorie. Cele mai des incriminate medicamente pentru retentia de apa sunt cele din categoria anticonceptionalelor. Acestea modifica intregul metabolism pe cale endocrina, ingreuneaza si incetinesc metabolismul celular, nu neaparat si la nivel renal, astfel nu se mai reuseste eliminarea si filtrarea apei. Dupa inceperea tratamentului cu anticonceptionale, acest tip de retentie este asociat cu o crestere ponderala imediata.

Dereglari endocrino-metabolice: prin acelasi sistem prin care se produce dezechilibrarea hidrica in cazul administrarii anticonceptionalelor, intr-un mod similar se produce si dezechilibrul de eliminare hidrica daca exista o afectiune endocrina (chiar si la nivelul glandei tiroide).

O alta cauza este un un dezechilibru produs printr-o serie de medicamente de slabire ce ajuta la o diureza rapida a apei, sau un regim alimentar drastic cu o scadere in greutate foarte mare, fapt pentru care organsmul in incercarea de a combate, va produce o retentie hidrica.

Retentia de apa poate fi cauzata si de alimentatia noastra , adica de un aport crescut de sodiu si saruri in organsim.

Atunci cand vorbim de aportul de saruri, se ia in considerare si continutul mare de alimente condimentate, muraturi sau mezeluri si mancaruri picante ce au un continut ridicat de sare.

Complicatiile apar in momentul in care nu se produce o eliminare adecvata a apei, ca rezultat al ingreunarii metabolismului celular. Un metabolism mai greoi, duce la afectarea celulelor si ca un cerc vicios vor produce mai departe aceste retentii hidrice.

Lasand la o parte aspectul fizic ce deranjeaza foarte multe persoane cand vorbim de retentia de apa, problemele din punct de vedere medical sunt cu totul altele. Aici vorbim de hipertensiunea de cauza renala, ci nu de una cardiaca, ce necesita tratament medicamentos pentru reducerea puseului de tensiune.

O alta problema este cea a edemului pulmonar, adica a retentiei de apa la nivel pulmonar ce duce la duce la disfunctii respiratorii grave.

Preventie si tratament

Preventia si tratarea problemelor legate de retentia de apa se face prin diagnosticarea cauzei.

Adica vor fi necesare niste analize de functionare renala pentru a observa functionalitatea de eliminare si filtrare a apei, sau analize de functionare hepatica, pentru a se observa daca de acolo porneste cauza.

Analiza a ionilor joaca un rol important, astfel se poate observa cam care este gradul de eliminare al lor.

Tratamentul trebuie sa se faca pe etape, mai intai trebuie descoperita cazuta. Daca retentia se produce din cauza anticonceptionalelor, este foarte simplu, se va stopa administrarea; In cazul in care vorbim de o infectie sau de un agent patogen, se pot administrat antibiotice pana la eliminarea acestuia.

Daca vorbim de tratamentele cu diuretice, trebuie tinut cont ca acestea elimina si o mare cantitate de ioni ce sunt necesari organismului. Adica eliminarea de potasiu, sodiu si calciu, in acelasi timp cu o diureza accelerata, pot cauza organismului.

In schimb exista si varianta diureticelor naturale, cum ar fi ceaiul de cozi de cirese, ceaiul de papadie sau coada soricelului, care sunt sunt cele mai bune diuretice.

Printre diureticele naturale se numara pepenele si berea care asigura un aport hidric mare, totodata aceste lichide se vor elimina rapid deoarece nu au nevoie de un timp de absorbtie prelungit.

Daca aveti suspiciunea unei retentii de apa nu este suficient sa ne preocupe doar aspectul fizic, ci este necesara o vizita la medic pentru a stabili cauza si a o trata sau elimina.

Desi nu este nici pe departe atat de periculoasa ca si alte patologii, reprezinta o problema in viata noastra si trebuie remediata.

Tratament naturist pentru retentia apa

Retentia de apa poate fi combatuta cu remedii naturiste, cum ar fi:

1. Consumul sporit de lichide

2. Reducerea aportului de sare

3. Suplimentarea aportului de minerale

4. Efectuarea de exercitii fizice

5. Combaterea stresului

6. Infuziile cu papadie

7. Consumul de diuretice naturale

8. Consumul zilnic de castraveti proaspeti

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua