7 semne si simptome ale deficitului de magneziu

12/16/2017
de catre dr Tianli Natural Potent
7 semne si simptome ale deficitului de magneziu

Deficiența de magneziu, cunoscută și sub denumirea de hipomagneziemie, este o problemă de sănătate adesea ignorată.

Un studiu sugerează că până la 75% din persoane nu îndeplinesc doza recomandată de magneziu.

În unele cazuri, deficiența poate fi subdiagnosticată, deoarece semnele evidente nu apar în mod obișnuit decat când nivelurile dumneavoastră devin foarte scăzute.

Cauzele de deficit de magneziu variază. Acestea variază de la ingestia alimentară inadecvată la pierderea de magneziu din organism.

Problemele de sănătate asociate cu pierderea magneziului includ diabetul zaharat, absorbția redusă, diareea cronică, boala celiacă. Persoanele cu alcoolism sunt, de asemenea, expuse unui risc crescut. 

Tulburările, tremurul și crampele musculare sunt semne de deficit de magneziu. În cele mai grave scenarii, deficiența poate provoca convulsii.
În timp ce suplimentele pot ameliora șocurile musculare și crampe la persoanele cu deficiență, o revizuire a concluzionat că suplimentele de magneziu nu sunt un tratament eficient pentru crampele musculare la adulții mai în vârstă.

Tulburările psihice sunt o altă consecință posibilă a deficienței de magneziu.

Acestea includ apatie, care se caracterizează prin amorțeală mentală sau lipsă de emoție. Deficiența înrăutățită poate duce chiar la delir și comă. În plus, studiile observaționale au asociat niveluri scăzute de magneziu cu un risc crescut de depresie. Pe scurt, se pare că o lipsă de magneziu poate provoca disfuncții nervoase și poate provoca probleme psihice la unii oameni.

Osteoporoza se caracterizată prin oase slabe dar și un risc crescut de fracturi osoase

Riscul de a obține osteoporoza este influențat de numeroși factori. Acestea includ vârsta înaintată, lipsa exercițiilor fizice și un consum redus de vitamine D și K.
Interesant, deficitul de magneziu este, de asemenea, un factor de risc pentru osteoporoza. Deficitul poate diminua direct oasele, dar, de asemenea, scade nivelul de calciu din sânge, blocul principal al oaselor.

Oboseala, o afecțiune caracterizată prin epuizare fizică sau mentală sau slăbiciune, este un alt simptom al deficienței de magneziu.

Rețineți că toată lumea devine obosită din când în când. De obicei, înseamnă pur și simplu că trebuie să te odihnești. Cu toate acestea, oboseala severă sau persistentă poate fi un semn al unei probleme de sănătate.
Deoarece oboseala este un simptom nespecific, cauza sa este imposibil de identificat dacă nu este însoțită de alte simptome.
Un alt semn mai specific al deficitului de magneziu este slăbiciunea musculară, cunoscută și sub numele de miastenie.

Tensiune arterială crescută

Studiile au arată că deficitul de magneziu poate crește tensiunea arterială și poate stimula tensiunea arterială ridicată, care este un factor de risc puternic pentru bolile de inimă.

Astmul

Deficitul de magneziu se observă uneori la pacienții cu astm sever.
În plus, nivelele de magneziu tind să fie mai scăzute la persoanele cu astm decât la persoanele sănătoase.
Cercetătorii consideră că o lipsă de magneziu poate determina acumularea de calciu în mușchii care alcătuiesc căile respiratorii. Acest lucru cauzează căilor respiratorii, ceea ce face ca respirația să fie mai dificilă.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua