Articulatii si sistemul osos

Tratament naturist pentru oase si articulatii

Indiferent dacă o simțiți o durere în spate, umăr, genunchi sau în altă parte, s-a dovedit ca o serie de remedii naturale si tratamente naturiste pentru oase si articulatii pot ajuta la ameliorarea simptomelor durerii articulare - incluzând rigiditate, mișcare redusă a mișcării și dificultate la mers.

Ce medicamte sunt utile pentru articulatii dureroase?

Exista o serie de medicamente pentru articulatii dureroase, insa in cele ce urmeaza va oferim cateva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți suplimentele potrivite pentru articulațiile dumneavoastră din categoria sistemul osos.

  • Glucozamina ajută la menținerea cartilajului în articulații sănătoase și poate avea un efect antiinflamator. Nivelul natural de glucozamină scade odată cu îmbătrânirea.
  • Omega-3 acizi grași, găsiți în ulei de pește și alte alimente, ajuta organismul să producă substanțe chimice care ajută la controlul inflamației.
  • Ceaiul verde conține compuși care au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare puternice, care pot fi de ajutor în combaterea durerii de asociere.

Care zone ale corpului sunt cele mai predispuse la dureri articulare?

Durerile articulare pot aparea in toate zonele implicate în mișcări repetitive sau care suporta greutatea corpului, cum ar fi partea inferioară a spatelui, gâtul, genunchii, șoldurile, umerii și gleznele.

Există mai multe cauze potențiale ale durerii articulare, care pot include:

  1. Vârsta - Pe măsură ce vârsta crește și colagenul care construiește cartilajul  din articulații începe să se deterioreze, durerile și durerile sunt mult mai probabil să apară.
  2. Artrita sau osteoartrita - Cei cu artrită dezvoltă durere datorită proceselor complexe neurofiziologice care duc la generarea de inflamații și senzații dureroase. 
  3. Utilizarea excesivă datorită mișcărilor repetitive - De exemplu, alergătorii simte adesea dureri articulare în timpul unor alergări lungi.  
  4. Poziție slabă
  5. Accidente, impact sau traume
  6. Inactivitate sau un stil de viață sedentar - cum ar fi statul pe scaun pentru mai multe ore pe zi
  7. O tulburare autoimună care crește inflamația, cum ar fi tiroidita sau fibromialgia lui Hashimoto
  8. Dureri musculare sau un prejudiciu care pune presiune pe o articulație
  9. Durerea articulară se poate agrava, de asemenea, dacă o altă afecțiune începe să slăbească mușchii sau să provoace dureri osoase, cum ar fi bursita, osteoporoza sau o fractură.
  10. În cazuri rare, datorită unei infecții sau a unui virus sau a unei boli care provoacă "boală", cum ar fi gripa
  11. Lipsa somnului, care poate contribui la oboseală, dureri și rigiditate