Polen granule, 100gr, Apisalecom

Salvati 14%
Polen granule, 100gr, Apisalecom
Pret vechi: 11,34 lei  
9,75 lei
Discount: 1,59 lei (14%)
Momentan Indisponibil

Polen granule, 100gr, Apisalecom

Polenul reprezintă sursa principală de proteine pentru albine, în toate stadiile de viată ale acesteia, datorită continutului ridicat în aminoacizi esentiali si a digestibilitătii lui ridicate (60%). Ca produs apicol, se prezintă sub formă de granule microscopice cu diametrul de 2-3 mm. La recoltarea lui participă 30-50% din albinele culegătoare iar formarea ghemotocului de polen are loc în timpul zborului albinei.

Culoarea polenului variază de la alb-gălbui la cafeniu-brun, conformă cu specia de flori de la care provine si este datorată pigmentilor carotenoizi si compusilor flavonoizi. În functie de provenientă, polenul poate avea o valoare biologică ridicată (salcie, trifoi alb si rosu, mac, paducel, maces, etc).

Aminoacizii sunt constituentii de bază ai proteinelor, iar în polen se regăsesc în jur de 21 aminoacizi (arginina, izoleucina, metionina, treonina, valina, histidina, triptofanul etc).

Polenul are cu 50% mai multe proteine decât carnea de vită, dar are un nivel foarte scăzut de grăsimi. Este o sursa excelenta de proteine pentru vegetarieni, deoarece contine aminoacizi mai mult decât în ouă, carne şi orice fel de produse lactate. Consumul de polen asigura cantitatea de minerale, care este necesară pentru organismul uman.

Compozitia în elemente minerale (macro si microelemente) a polenului este diferită de la o specie la alta, iar din totalul lor potasiul este în proportia cea mai mare(20-45%). Vitaminele în polen sunt reprezentate de: B1 (tiamina 3-11 mg/kg), B2 (15-35 mg/kg), B3 (20 mg/kg, B4, B5 (100 mg/kg), B6 (3-11 mg/kg), B7, B8, B12. Unele vitamine sunt prezente în polen sub formă de provitamine (alfa, beta, gamma, delta caroten). Se poate consuma ca atare sau în diverse amestecuri apicole si nu numai.

Atentie ! Contraindicatii ale polenului:

- Alergii de tip respirator la polen de albine (atentie, nu la cel anemofil);
- Alergii de tip alimentar;
- Alergie digestiva (crampe abdominale, diaree etc.);
- Diabet zaharat;
- Ulcer gastro-duodenal, gastrita - cand polenul este administrat crud, inainte de mese.

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Te-ar putea interesa si...

Alti clienti au mai cumparat