Teste de sarcina

Test de sarcina

Testul de sarcina este un test rapid care depisteaza prezenta hormonului hCG (gonadotropina corionica umana) in urina, inca din primele zile ale sarcinii. Testul poate fi utilizat cu 5 zile inainte de intarzierea ciclului menstrual*, in orice moment al zilei.

Test sarcina

Cum functioneaza testele de sarcina?

Indiferent daca apelati la a face o analiza de sange la un laborator sau un test de urina acasa, ambele teste functioneaza prin detectarea hormonului hCG (denumit si gonadotropina corionica umana). In laborator exista o serie de teste care se pot face si care detecteaza hCG. Testele de sange se folosesc de obicei daca se doreste determinarea exacta a cantitatii de hCG produsa. Testele de urina pot determina doar daca hCG este prezent sau nu, la un nivel suficient de ridicat pentru a confirma prezenta sarcinii. Un test de sarcina este considerat POZITIV daca nivelul hCG este de 5 mlU/L sau mai mult.

Testul de sarcina

Cand pot face testul?

Testul de sarcina poate fi utilizat cu 5 zile inainte de intarzierea ciclului menstrual. Daca utilizati testul inainte de ziua in care asteptati menstruatia si obtineti un rezultat negativ, este posibil ca nivelul de hormon sa nu fie suficient de ridicat pentru a fi detectat. In acest caz, repetati testarea dupa cateva zile.

Teste sarcina

Care este precizia testului?

Precizia testului de sarcina este mai mare de 99%.

Test de sarcina online

Ce factori pot influenta rezultatul?

Medicamentele care contin hCG pot determina un rezultat fals-pozitiv, la fel ca si unele probleme medicale ce pot cauza cresterea nivelului de hCG (chistul ovarian, avorturile spontane). De asemenea, bolile trofoblastice, precum si anumite tumori nontrofoblastice (cancerul de san, cancerul pulmonar s.a.) pot cauza un nivel ridicat de hCG. Contraceptivele, antibioticele si consumul de alcool nu influenteaza precizia testului. Un rezultat fals-negativ poate sa apara in cazul in care se testeaza o urina prea diluata sau daca testarea se face prea devreme. In acest caz, va recomandam sa faceti un nou Test Barza dupa cateva zile, utilizand prima urina de dimineata.

Test de sarcina pozitiv

Ce trebuie sa fac daca rezultatul este pozitiv?

Daca testul indica un rezultat pozitiv, inseamna ca a fost detectat un nivel ridicat de hCG in urina care indica faptul ca sunteti insarcinata. In acest caz, trebuie sa consultati medicul pentru confirmarea rezultatului si stabilirea urmatorilor pasi.

Test de sarcina barza

Testul de sarcina Barza este comerzializat in farmacii sub 3 forme: Barza Strip (banda), Barza Card (caseta) si Barza Jet (stilou). Testul de sarcina pe care il prezint mai jos este de tipul strip (banda). In Romania, testele de sarcina Barza sunt printre cele mai populare, fiind folosite de peste 3 milioane de femei.

Vezi si test de sarcina

Recenzii

Date inexistente

Postare noua