Teste de ovulatie

Test de ovulatie

Testul de ovulatie este un test rapid, care depisteaza prezenta hormonului luteinizat (LH) in urina, pentru a afla care este cea mai buna perioada in care puteti ramane insarcinata.

Test ovulatie

  • Daca testul este pozitiv, care este cea mai buna perioada pentru a ramane insarcinata? In urmatoarele 48 de ore, sansele sa ramaneti insarcinata sunt maxime.

Test de fertilitate

  • Pot folosi testul de ovulatie ca o metoda contraceptiva? Nu, testele de ovulatie nu reprezinta o metoda contraceptiva. Sperma ramane viabila pana la 72 de ore, in vreme ce testul de ovulatie poate detecta nivelul ridicat de LH doar cu 24-36 de ore inainte de ovulatie. Din acest motiv, daca aveti relatii sexuale inainte de a obtine un rezultat pozitiv, sansele sa ramaneti insarcinata sunt mari.
  • Cum procedez daca am facut deja 5 teste de ovulatie fara a obtine un rezultat pozitiv? In cele mai multe cazuri, 5 teste sunt suficiente pentru a determina perioada corecta a ovulatiei. Totusi, nu toate femeile au ovulatie exact la jumatatea ciclului menstrual. De aceea, se recomanda continuarea testarii pana la obtinerea unui rezultat pozitiv.
  • Ce factori pot influenta rezultatul? Medicamentele ce contin hCG sau LH pot determina un rezultat fals-pozitiv. De asemenea, testul nu este relevant daca sunteti insarcinata, la menopauza sau urmati un tratament de fertilitate. In acest ultim caz, consultati-va cu medicul dvs. cu privire la efectul medicamentelor asupra testului de ovulatie. Contraceptivele care nu contin hCG sau LH, antibioticele, precum si consumul de alcool nu influenteaza precizia testului.
  • Cantitatea de lichide consumata poate afecta rezultatul? Pentru o mai buna precizie a testului, va recomandam sa reduceti cantitatea de lichide consumate cu doua ore inaintea testarii.

Teste ovulatie

Test de sarcina