Teste de menopauza

Test menopauza

Testul de menopauza este un test rapid care depisteaza prezenta in urina a hormonului FSH (hormonul foliculostimulant). Este un dispozitiv medical de diagnostic in vitro care, printr-o determinare calitativa, poate depista perioada de perimenopauza sau menopauza.

Test de menopauza

Ce este FSH?

FSH (hormonul foliculostimulant) este un hormon produs de glanda pituitara. El controleaza ciclurile menstruale si producerea foliculilor ovarieni la femei.

Care este rolul testului de menopauza ?

Testul de menopauza determina nivelul FSH-ului (hormon de stimulare foliculara) din urina la un nivel de peste 25 mIU/ml, cu o precizie de 99,99%. Daca nivelul este peste valorile normale, atunci testul indica instalarea perimenopauzei sau a menopauzei.

Ce este perimenopauza?

Perimenopauza este perioada de tranzitie intre perioada fertila si menopauza, în care apar primele semne ale modificarii functiei ovariene. Durata acesteia poate varia intre 4 si 8 ani.

Am unele simptome specifice menopauzei dar am inca ciclu menstrual. Sunt la menopauza?

Nu sunteti la menopauza, dar este foarte probabil sa va aflati in perioada de perimenopauza. Multe femei pot prezenta simptome specifice menopauzei, avand in continuare ciclu menstrual. Acest lucru inseamna ca ovulatia se produce si, prin urmare, o sarcina inca este posibila.

In cazul in care testul este pozitiv mai pot ramane insarcinata?

Chiar daca testul de menopauza este pozitiv, sarcina este inca posibila. Testul de menopauza Barza este doar un instrument care va ajuta sa va pregatiti pentru instalarea menopauzei. Putem afirma cu certitudine ca menopauza s-a instalat abia dupa 12 luni consecutive fara ciclu menstrual.

Ce ar trebui sa fac in cazul in care testul este pozitiv?

In cazul in care testul este pozitiv, inseamna ca organismul dvs. produce inca un nivel ridicat de FSH si este posibila instalarea menopauzei. Consultati medicul si stabiliti caile de ameliorare a simptomelor si, mai ales, modul prin care le puteti trata: regim alimentar, tratament medicamentos, consiliere psihologica.

Recenzii

Date inexistente

Postare noua