Aminoacizi

Aminoacizi

Aminoacizii sunt caramizile ce stau la baza formarii proteinelor, dar spre deosebire de concentratele proteice, aminoacizii se absorb de catre organism mult mai usor.

Ce sunt aminoacizii?

In categoria aceasta intra produsele cu amestecuri de aminoacizi lichizi sau aminoacizi sub forma de pudra sau pastile ce se absorb usor si foarte rapid in organism. Aminoacizii esentiali si naturali sunt nutrientii cei mai importantidin corp. Aminoacizii stau la baza formarii proteinelor, si ajuta organismul in majoritatea functiilor sale de baza. Aminoacizi au urmatoarele functii esentiale: sustin dezvoltarea şi vindecarea ţesutului si a celulelor, imbunatatesc circulatia sanguina si furnizarea de energie.

Bcca

In functie de tipul de aminoacizi alesi (în special produsele ce au in componenta vitamina B6 – vitamina esentiala in procesarea aminoacizilor) aceste produse au rolul important de a mentine organismul in parametri ridicati de sănătate și vitalitate: ajuta la menținerea sănătății articulațiilor, a tendoanelorm a oaselor, dar și a pielii. Produsele bazate pe BCCA au efectul de a ajuta la scaderea intensitatii febrei musculare dupa antrenamente.
Aminoacizii, pe scurt au rolul de a ajuta la potentarea la maximum a antrenamentelor. Sunt benefici la efort mai mare şi prelungit, astfel ca tesutul muscular are nevoie de aminoacizi pentru a pastra starea anabolica si a se regenera. Consumul de aminoacizi, de asemenea, asigură energie dar si un metabolism intens al grasimilor.