"Tot ceea ce este bun se găsește în ghimbir", spune un vechi proverb indian. În prezent, cea mai mare parte a ghimbirului din lume este produs in China impreuna cu India, deoarece aceasta creste cel mai bine în zonele umede si calde. Ceaiul de ghimbir, dupa cum bine stiti, are o serie de beneficii pentru sănătate. Rădăcina aromată, usor picantă a fost folosită tradiționale, cu mult timp in urma pentru a face ceai.
Potrivit Centrului Medical al Universității din Marylander, cetătorii sustin că compușii fenolici si uleiurile active volatile, cum ar fi șugaolii si gingilii, dau puterea ghimbirului. Ceaiul ce se extrage din radacina de ghimbir are un nivel foarte ridicat de aminoacizi si este bogat in vitamina C, precum și diverse oligoelemente, cum ar fi zinc, fosfor, calciu, sodiu, multe altele.
Calitățile de încălzire ale ceaiului de ghimbir îl fac util pentru tratarea dezechilibrelor, cum ar fi problemele digestive, deoarece îmbunătățește toate cele trei faze ale funcției gastrointestinale (digestie, absorbție și eliminare).
În anotimul calduris, încercați o ceașcă dimineața sau înainte de masă. Ceaiul de ghimbir intensifică digestia, astfel încât 2 până la 3 cesti pe zi, în special înainte de mese sunt utile pentru a stimula digestia lentă.
Pentru a prepara ceaiul de ghimbir, se taie o bucată de ghimbir și se pune într-o oală de 2 până la 3 litri de apă. Lasati pe foc pana la punctul fierbere, apoi reduceți intensitatea focului, permițând ceaiului sa fierba timp de 15 minute.
Nici o postare găsită