Prostata

Tratamente pentru afectiunile prostatei

Prostata reprezintă o glandă a sistemului reproductiv masculin de forma unei castane, situată imediat sub vezica urinară şi care are rolul de a sprijini capacitatea de reproducere, prin secreţia unui lichid care înglobează spermatozoizii şi le accelerează motilitatea.

Glandă mică, îngrijorări mari
Toţi bărbaţii sunt expuşi riscului de afecţiuni ale prostatei având în vedere că toţi sunt purtători de prostată, însă doar unii pot dezvolta probleme din cauza acestei glande, ca urmare a factorilor genetici, a vârstei, rasei, statusului hormonal sau regimului alimentar.

Hiperplazia benignă a prostatei (adenomul de prostată) – unul din 2 bărbaţi cu vârste între 51-60 de ani vor suferi de această afecţiune, însă doar jumătate din cei diagnosticaţi sunt nevoiţi să urmeze tratament specific. De asemenea, hiperplazia de prostată nu este factor de risc în apariţia cancerului de prostată, deşi, în cazul bătrânilor peste 80 de ani, acestea sunt frecvent întâlnite împreună.

Printre simptomele care pot da de gol această afecţiune amintim: urinarea nocturnă frecventă, jet urinar slab şi întrerupt, senzaţia de golire incompletă după urinare.

Prostatita – inflamaţie sau infecţie a prostatei, frecventă în rândul băprbaţilor tineri sau de vârstă mijlocie. Între 5-10% dintre bărbaţi se confruntă cu această problemă pe parcursul vieţii. Simptomele care vă pot da de gândit sunt: durere la urinare sau la ejaculare, febră, frisoane, nevoia urgentă de a urina, miros şi culoare ciudată a urinei.

Cancerul de prostată – cel mai comun tip de cancer în rândul bărbaţilor. Unul din 6 bărbaţi sunt diagnosticaţi cu cancer de prostată pe parcursul vieţii, însă, vestea bună este că datorită ritmului de evoluţie lent, doar 35% dintre aceştia mor din cauza acestei boli. La fel ca în cazul hiperplaziei benigne a prostatei, riscul de cancer de prostată creşte pe măsura înaintării în vârstă. Din păcate, nu se cunoaşte cu exactitate cauza apariţiei cancerului de prostată, însă au putut fi identificaţi o serie de factori de risc, printre care amintim:

  • Istoricul familial – un frate sau părinte cu cancer de prostată înseamnă risc dublu de cancer de prostată
  • Rasa – bărbaţii afro-americani sunt mai predispuşi riscului de cancer de prostată la vârste mai tinere.
  • Nivelul hormonal – risc dublu de cancer de prostată în cazul unui nivel de testosteron cu peste 50% faţă de limitele normale
Apisan Forte Salvati 6%
828,00 lei 780,00 lei
Momentan Indisponibil
Detalii
Laptisor de matca liofilizat Salvati 7%
Detalii
Licopen Capsule Favisan 70cps Salvati 9%
76,90 lei 70,00 lei
Detalii
Detalii
Pufulita 40 capsule Favisan | Tratament hipertrofie, adenom Salvati 4%
Detalii
Momentan Indisponibil
Detalii
Saw Palmetto 160mg, 60 capsule, Jarrow Formulas Salvati 6%
Detalii