Infectii urinare

Tratament infectie urinara

Infectia tractului urinar (ITU) este o infectie bacteriana care afecteaza vezica urinara, rinichii, ureterul sau uretra care alcatuiesc tractul urinar. In cele mai multe cazuri ITU sunt cauzate de bacteriile din intestinul gros ce patrund in uretra si ajung in tractul urinar, respectiv la vezica si rinichi. Infectiile tractului urinar sunt printre cele mai comune infectii bacteriene ale organismului. Oricine, la orice varsta poate avea o ITU, dar cele mai afectate sunt femeile datorita uretrei scurte care favorizeaza patrunderea bacteriilor, mai ales in timpul actului sexual. Daca este afectata uretra, cele mai frecvente simptome sunt: durerea sau arsuri in timpul urinarii, nevoia de a urina frecvent, urina tulbure si cu miros neplacut. In cazul in care este afectata partea superioara a tractului urinar (rinichii), pot aparea, pe langa cele mentionate, simptome de durere in partea de jos a spatelui, frisoane si febra, greata si varsaturi.

Datorita uretrei scurte, femeile sunt cele ma afectate de infectiile urinare, aproximativ 50% sunt purtatoare cel putin o data-n viata. Pe de cealalta parte, barbatii tineri pot dezvolta o infectie urinara foarte rar, insa la cei trecuti de 45-50 de ani, datorita afectiunilor specifice prostatei, este intalnita mai des.

Sunt trei tipuri de infectii urinare

  • Uretrita - Inflamatie ce se manifesta la nivelul uretrei, se transmite sexual fiind astfel o infectie cu transmitere sexuala.Durerile si disconfortul in timpul urinarii si/sau secretia uretrala la barbati sunt semnele unei infectii urinare.
  • Cistita - Fiind cea mai frecventa forma de infectie urinara, cistita este o inflamatie a vezicii urinare. Simptomatica specifica unei inflamatii a vezicii urinare, este reprezentata de urinari frecvente si dureroase, senzatie de presiune la nivelul abdomenului si mirosul neplacut al urinii.
  • Pielonefrita - Este o infectie facuta adesea de gravide, fiind afectate bazinetul si rinichii in urma unor infectii bacteriene. Varsaturile, febra si frisoanele si durerile lombare sunt simptome specifice pielonefritei.
Apisan Forte Salvati 6%
828,00 lei 780,00 lei
Momentan Indisponibil
Detalii
Laptisor de matca liofilizat Salvati 7%
Detalii
Detalii
Momentan Indisponibil
Detalii
Detalii
Detalii
Detalii
Detalii