Tulburari neurovegetative

Tulburarea depresivă majoră se caracterizează printr-o varietate de simptome. Unele dintre aceste simptome se exprimă prin gândurile unui individ sau prin starea emoțională. Alte simptome ale depresiei se exprimă prin modul în care un individ funcționează în viața sa; iar aceste tipuri de modificări se numesc tulburari neurovegetative de depresie. Există opt semne neurovegetative de depresie.

Tulburarea apetitului - O creștere sau o scădere semnificativă a apetitului și / sau a greutății este considerată a fi un semn neurovegetativ al depresiei.  
Dificultate de concentrarea - Dificultatea de concentrare sau de luare a deciziilor este un alt semn.  
Oboseala - O oboseală excesivă sau o energie scăzută este un simptom frecvent al depresiei.
Vinovăţia - O persoană deprimată se poate simți vinovată sau lipsită de valoare și poate petrece mult timp pentru a revedea greșelile anterioare și pentru a se blama pentru evenimente sau rezultate negative. Aceste sentimente pot fi excesive sau inadecvate. În unele cazuri, ele pot proveni din gândirea delirantă, cum ar fi o persoană care crede că este responsabilă de un cutremur distructiv.
Pierderea interesului sau a plăcerii - Anhedonia este pierderea interesului pentru activități sau evenimente care odată au fost considerate plăcute. Acest simptom poate fi raportat de către persoana depresivă sau observat de cei din jurul lui. Pierderea interesului sexual sau a plăcerii este uneori raportată.
Retardarea sau agitația psihomotorie - Persoanele depresive manifestă uneori o scădere semnificativă a mișcării lor fizice sau o creștere semnificativă. Cu întârzierea psihomotorie, o persoană poate fi observată să se miște încet sau mai rar, să vorbească încet și să se gândească mai încet. Agitația psihomotorie se caracterizează prin mișcare sau vorbire mai rapidă sau mai mare. Aceste schimbări trebuie respectate de alții.
Tulburari ale somnului - Un alt semn neurovegetativ al depresiei este o creștere sau o scădere semnificativă a tiparelor de somn. Insomnia este mai frecventă decât hipersomnia. Cele mai frecvente perturbări ale somnului implică trezirea în mijlocul nopții și dificultatea de a se adormi.
Gândurile repetate ale morții pot sau nu să fie însoțite de intenții serioase sau de un plan.

Alive REDUCERE 10%
Detalii
Cerebinox REDUCERE 30%
47,70 lei 33,50 lei
Momentan Indisponibil
Detalii
Adaptonic Alevia REDUCERE 8%
125,00 lei 115,00 lei
Detalii
​Laptisor de matca BIO (ECOLOGIC) 100gr Api Vitalis REDUCERE 20%
Detalii
Nervocalmin Relaxare REDUCERE 11%
Detalii
Detalii
Persedon Zi REDUCERE 16%
25,60 lei 21,45 lei
Detalii
Detalii
REDUCERE 9%
Detalii
Neuro Optimizer REDUCERE 7%
Detalii
Relaxirem noapte, 30 capsule, Remedia REDUCERE 12%
Detalii
Astaxanthin, 30 capsule, Jarrow Formulas REDUCERE 7%
Detalii
CalmoMax REDUCERE 4%
27,00 lei 25,94 lei
Momentan Indisponibil
Detalii
Detalii