● 031.418.0100

● 0721.281.755 vanzari/support

● 0764.300.469

Hemoroizi interni

Tratament hemoroizi interni

Hemoroizii interni sunt putin mai greu de tratat decat hemoroizii externi, in principal datorita pozitionarii acestora. Un hemoroid intern este, dupa cum sugereaza numele, un hemoroid care apare in interorul canalului anal si din acest motiv este mai putin dureros si aproape asimptomatic. Pentru hemoroizi interni, tratament medicamentos exista doar sub forma de supozitoare, cremele si unguentele nefiind eficiente.
Tratament hemoroizi interni – Ce tratamente pot fi folosite?

Desi hemoroizii interni nu au simptome la fel de neplacute ca in cazul celor externi, acestia pot provoca sangerari si dureri in timpul scaunului si nu trebuie lasati netratati. Din pacate, datorita pozitionarii, un mare numar dintre tratamentele recomandate pentru hemoroizi externi nu functioneaza in cazul celor interni:

  • – cremele obisnuite – ele sunt concepute pentru a fi aplicate direct pe piele si nu sunt recomandate pentru uz intern.
  • – servetele igienizante – aceste servetele, concepute special pentru igienizarea zonei anale, ajuta foarte mult in cazul hemoroizilor externi, insa pentru un tratament hemoroizi interni, nici aceasta solutie nu este valabila, desi igienizarea zonei poate preveni alte neplaceri.
  • – compresele, baile calde – nici acestea nu au efect asupra hemoroizilor interni, insa pot ajuta la relaxarea muschilor, pentru a avea scaune mai putin dureroase.
Tratament hemoroizi interni – care functioneaza
Am mentionat remediile care nu pot fi folosite, asta nu inseamna ca in cazul unui tratament hemoroizi interni nu exista solutii de tratament.
In primul rand, pentru a scapa de aceasta forma de hemoroizi, este nevoie de o schimbare in alimentatie si dieta.

Schimbarea stilului de viata este cel mai simplu si mai sanatos mod de a trata problema:

  • fibrele – introducerea fibrelor in alimentatie ajuta la buna functionare a sistemului digestiv si implicit reducerea problemei constipatiei, factorul numarul 1 in aparitia hemoroizilor. Daca este necesar, se pot lua suplimente alimentare pe baza de fibre.
  • consumul de apa - in mod similar, consumul de apa reduce problema constipatiei si favorizeaza vindecarea hemoroizilor. Se recomanda consumul a 8 pahare de apa pe zi.