Hipotensiune

Tratament hipotensiune

Scadere a tensiunii arteriale. hipotensiunea arteriala este caracterizata prin scaderea presiunii sistolice sub 10 centimetri de mercur. Unele persoane avand un sistem cardiovascular normal au totusi o tensiune arteriala mai mica decat media (aceasta fiind in relatie cu fiecare varsta a vietii). Termenul de hipotensiune arteriala este, in general, rezervat la cazurile in care tensiunea arteriala scade pana la punctul de a antrena ameteli si lesinuri.

Cauze - O hipotensiune arteriala se observa la bolnavii foarte slabiti, la cei atinsi de denutritie, imobilizatii la pat sau cei care nu fac vreun efort. O hipotensiune acuta (survenita brusc) poate fi urmarea unor rani grave sau unei hemoragii interne cu pierdere mare de sange, antrenand o scadere a volumului sangvin circulant, a unei intoxicatii acute (alcool, de exemplu) sau a unei stari de soc. Un infarct miocardic, o boala infectioasa, o alergie majora (intepatura de insecta, muscatura de sarpe, chiar un medicament) pot fi responsabile de hipotensiune.

ExistA trei tipuri principale de hipotensiune:

  • hipotensiunea ortostatică
  • hipotensiunea mediată neuronal
  • hipotensiunea asociată şocului.
Hipotensiunea ortostatica apare atunci când tensiunea arterială scade în poziţie ortostatică (în picioare) sau la trecerea din clinostatism (poziţie culcat) în ortostatism şi poate fi acompaniată de simptome precum ameţeală sau senzaţie de leşin.
În hipotensiunea mediată neuronal (prin semnale anormale ale creierului şi nervilor), tensiunea arterială scade după perioade lungi de ortostatism (stat în picioare). Poate fi însoţită de ameţeală, leşin şi greaţă. Acest tip de hipotensiune apare mai frecvent la copii şi adulţii tineri şi, de obicei, se rezolvă în timp.
Hipotensiunea arterială asociată şocului este o afecţiune gravă care afectează fluxul de sânge către organele vitale. Scăderea tensiunii arteriale este mai severă decât în cazul hipotensiunii ortostatice sau al celei mediate neuronal. Şocul poate apărea ca urmare a pierderii semnificative de sânge, reacţiilor alergice severe, infecţiilor grave, arsurilor întinse şi intoxicaţiilor.
Momentan Indisponibil
Detalii
Laptisor de matca liofilizat REDUCERE 10%
Detalii
Alfa-Max, 100 capsule, Nature's Way (Secom) REDUCERE 5%
Detalii
Omega 3 + ulei de somon + vitamina E, 120 capsule, Bio-Synergie REDUCERE 12%
Detalii
REDUCERE 9%
Detalii
Momentan Indisponibil
Detalii
Omega 3 + ulei de somon + vitamina E, 30 capsule, Bio-Synergie REDUCERE 14%
Detalii
Astaxanthin, 30 capsule, Jarrow Formulas REDUCERE 7%
Detalii
Diabetrix REDUCERE 12%
59,00 lei 52,00 lei
Momentan Indisponibil
Detalii
Heart Blend REDUCERE 13%
Momentan Indisponibil
Detalii
Momentan Indisponibil
Detalii
Pycnogenol 50mg, 30 tablete, Kal (Secom) REDUCERE 13%
Detalii
​PQQ 20mg, 30 capsule, Jarrow Formulas REDUCERE 8%
163,60 lei 150,00 lei
Detalii
Potasiu 99 mg, 100 capsule, Kal (Secom) REDUCERE 12%
Detalii
Omega 3 Concentrat REDUCERE 16%
Detalii