Uite cum îți influențează sănătatea trecerea la ora de vară!

03/24/2017
de catre Alex Manaila
trecerea la ora de vară

Ca în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie se face trecerea de la ora de iarnă la cea de vară. Ceasul se dă înainte cu o oră, astfel că ora 3:00 va deveni ora 4:00. Ceasurile se vor da înainte în același timp în toate țările Uniunii Europene.

Metabolismul este procesul prin care organismul tău transformă atât alimentele cât și lichidele ingerate în energie. Pe întreaga durată a acestui proces destul de complex, caloriile din alimente sunt combinate cu oxigen și astfel se eliberează energia de care organismul are nevoie pentru a funcționa în parameti normali.

Cum este afectată sănătatea de schimbarea orei?

Indiferent că ne referim la ora de vară sau la ora de iarnă, trecerea îți poate afecta sănătatea psihică, până în momentul acomodării. Și este cu atât grav cu cât această problemă se petrece de două ori pe an.

Printre schimbările ce pot surveni la oganismul tău odată cu schimbarea orei sunt:

  • - afectarea ceasului biologic (trebuie să dormi mai puțin). Aceasta apare din cauză că se întunecă mai târziu și răsare soarele mai repede.
  • - afectarea sănătații mintale
  • - scăderea vigilenței
  • - dereglari hormonale
  • - oboseala accentuată
  • - starea de anxietate și debusolare.

Studiile au arătat că, odată cu schimbarea orei, se petrec mai multe accidente rutiere din cauza oboselii care poate suveni pe pacursul zilei. Trebuie să ținem cont și de faptul că anul acesta duminica va avea 23 de ore, iar noaptea se va micșora.

De ce ora de vară?

Ora de vară este vinovată de anumite dereglări care pot să apară, însă de acum poți să te folosești mai mult de lumina Soarelui, economisind astfel energia electrică.

La anul, ora se va modifica astfel:

Duminică 25 Martie +1 oră (ora de vară)
Duminică 28 Octombrie -1 oră (ora de iarnă)

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua